Според нутрициолога Пател зеленият чай и шоколадът могат да помогнат

...
Според нутрициолога Пател зеленият чай и шоколадът могат да помогнат
Коментари Харесай

Ето кои храни пазят от рак

Според нутрициолога Пател зеленият чай и шоколадът могат да оказват помощ за предотвратяване от рак. Но не дружно, по тази причина е по-добре да се откажете от такава закуска.

Ясно е, че никой не желае да се разболее от рак, само че и изключително не желае да прави нищо за това. Ето за какво на помощ идват диетолози и експерти по хранене, които просто поучават да се поправя диетата и да се прибавят някои артикули.

За да бъдете здрави и мощни, би трябвало да следвате здравословен метод на живот,

т.е. да се откажете от нездравословните привички, да се занимавате с физическа интензивност, да спите задоволително и да се храните вярно, написа vesti.bg. Според диетолога Съни Пател би трябвало да добавите към диетата си някои храни, които имат противовъзпалителни свойства и защищават от рак.

1. Бобови растения

Бобовите растения (т.е. фасул, нахут, леща и други) са богати на фибри, протеини, витамини и минерали. Като цяло би трябвало да обърнете внимание на фибрите, те са в обилие в зеленчуците. Тя подкрепя чревния микробиом, а от нея зависи 80% от имунната ни система. Бобовите растения могат да се употребяват няколко пъти седмично, това е задоволително за позитивен резултат.



2. Зелен чай

Зеленият чай е богат на полифеноли (това са антиоксиданти), които защищават организма от разнообразни болести. Те са в положение да отстраняват свободните радикали, които нормално са окислени и предизвикват възпаления.

3. Зехтин

Първият студено пресован зехтин също съдържа антиоксиданти, само че и ненаситени мазнини. Смята се, че той може да лекува пострадвания и да защищава от възпаления. Освен това възстановява работата на стомашно-чревния тракт и оказва помощ при жлъчно-каменна болест.



4. Черен шоколад

Черният шоколад също съдържа антиоксиданти (флавоноиди), тъй че е ненадейно потребен. Но с цел да се запознаете в действителност с изгодите от шоколада, би трябвало да

изберете мрачен шоколад, със наличие на какаови зърна най-малко 70%.

И той би трябвало да се употребява по малко, най-вече няколко кубчета, и не трябва да се залива с чай, вода или даже кафе. Така той ще бъде по-здравословен и ще утоли желанието за сладко.



5. Куркума

В куркумата има доста куркумин, който също оказва помощ в битката с възпаленията. А хубостта на подправката е, че усетът и ароматът ѝ не са мощно изразени, тъй че можете да я добавяте на всички места, да я ядете и да бъдете здрави.

Кои храни предизвикват рак

Изброените нагоре чудодейни храни понижават риска от рак, само че има и такива, които, в противен случай, го усилват. Това са ултрапреработените храни, които включват:
закуски;сладкиши;газирани напитки;хляб, кифлички и други подобни;полуфабрикати;бързо хранене;полуфабрикати.
Но върху появяването на рак на червата въздейства и аленото месо (в огромни, но доста огромни количества), както и всичко, което се прави от него в производството: наденички, салами, филии. Учените са открили, че всеки 50 грама модифицирано месо, употребявани всекидневно, усилват риска от рак на дебелото черво с 16%.

 

 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР