Според нова дългосрочна прогноза Обединеното кралство ще бъде най-добре представящата

...
Според нова дългосрочна прогноза Обединеното кралство ще бъде най-добре представящата
Коментари Харесай

Нови прогнози: Китай скоро ще бъде най-голямата световна икономика

Според нова дълготрайна прогноза Обединеното кралство ще бъде най-добре представящата се огромна стопанска система в Европа през идващите 15 години, като ще понижи разликата с Германия и ще усили преднината си пред Франция. Британският Център за стопански и бизнес проучвания чака растежът на Брутният вътрешен продукт на Обединеното кралство да се откри сред 1,6% и 1,8% до 2038 година, което ще помогне на страната да резервира позицията си на шестата по величина стопанска система в света.

Прогнозите плануват, че Обединеното кралство ще излезе от икономическия спад след Брекзит и редица разтърсвания, в това число пандемията и възходящата инфлация.

Британската стопанска система пораства по-бързо от еврозоната

От финансовата рецесия насам стопанската система на Обединеното кралство е спъвана от слаб растеж на продуктивността, а през последните години се появиха и проблеми с предлагането на работна ръка. Това накара Английската централна банка да заеме по-песимистична позиция във връзка с вероятностите за напредък на Обединеното кралство през идващите години.

Според дълготрайната световна икономическа ранглиста на CEBR Обединеното кралство се чака да пораства по-бързо от четирите съществени стопански системи от еврозоната - Франция, Германия, Италия и Испания, само че не толкоз бързо, колкото Съединени американски щати.

" Основите на стопанската система на Обединеното кралство към момента са доста мощни ", сподели Пушпин Сингх, старши икономист в CEBR. " Статутът на Лондон като център за финансови и консултантски услуги се резервира и дружно с цялостната мощ на бранша на услугите в Обединеното кралство ще подтиква растежа в Обединеното кралство. "

Според него икономическото влияние на излизането на Англия от Европейския съюз е " или пресилено, или незадоволително проучено ".

Китай измества Съединени американски щати като най-голяма стопанска система в света

Икономическата консултантска компания приема, че през 2037 година Китай ще размени Съединени американски щати като най-голямата стопанска система в света, а удвояването на международния Брутният вътрешен продукт ще се дължи на догонването на индустриализираните страни от страна на разрастващите се пазари.

До 2038 година Италия ще отпадне от топ 10 на най-големите стопански системи в света и ще бъде сменена от Южна Корея. Съединени американски щати и Германия ще слязат надолу в класацията, до момента в който Индия и Бразилия - две разрастващи се страни с огромно население - ще се повдигнат в топ 10.

Франция ще се показа по-зле от Обединеното кралство, най-много поради огромния си обществен бранш и високите налози, до момента в който забавянето на производството в Германия ще помогне на Обединеното кралство да навакса изоставането си, споделя Сингх.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР