Според нов доклад на Европол албанските граждани съставляват групата, най-често

...
Според нов доклад на Европол албанските граждани съставляват групата, най-често
Коментари Харесай

Европол: Албанците най-големите трафиканти на кокаин в света

Според нов отчет на Европол албанските жители съставляват групата, най-често задържана в Европа при изземване на кокаин. Втори и трети са надлежно бразилците и колумбийците, оповестява „ Екзит Нюз “.

Докладът в детайли разказва Белгия и Нидерландия като „ порталите “ на кокаина към Европа.
 Разбиха наркомрежа в Албания, Черна гора, Испания и Италия Разбиха наркомрежа в Албания, Черна гора, Испания и Италия
Италианските и албанските полицейски сили и правосъдни управляващи през днешния ден, в ранните утринни часове, организираха взаимна интервенция с кодово име "...

Той продължава, че са все по-силно ангажирани с тези действия. В отчета са представени белгийските и холандските управляващи, които настояват, че албанците са разширили ролята си в обезпечаването на кокаин и установяването на свои лични контакти в Южна Америка. Сега те имат пряк контакт с дистрибутори и дистрибуторски мрежи на едро в Европа.

Броят на опиатите, достигащи европейските крайбрежия, се е нараснал дружно с незаконните групи, които го търгуват. Това се дължи частично на разпокъсаността на наркокартелите в Латинска Америка.

Други основни констатации от отчета включват албанци, занимаващи се с разпространяване на кокаин в Германия, Швеция, Англия и даже Австралия.

От 2010 година Италия, Германия и Белгия поредно разпознават албански нарушители измежду първите 10 националности на преследваните за трафик на кокаин. През последните години в Австрия, България, Гърция и Швейцария се следи същата наклонност. В Италия албанците са най-видните към 2018 година Германия пресмята, че 29 от 31-те проведени албански групи се занимават с трафик на опиати. Албанските жители са на второ място след немските жители по закононарушения, свързани с кокаин. Гърция заяви, че от 2017 година албанските трафиканти се уголемяват в търговията с кокаин и работят с трафикантите в Латинска Америка, с цел да внасят обилни количества от опиатите на гръцка територия предвид на разпространяването им. Албанските жители са на второ място след гърците в страната по закононарушения, свързани с кокаин.
 Иззеха 3 тона кокаин и 11 млн. евро в брой от плантация в Нидерландия Иззеха 3 тона кокаин и 11 млн. евро в брой от плантация в Нидерландия
Полицията в Нидерландия е иззела съвсем три тона кокаин и милиони евро в брой във плантация наоколо до летището Схипхол в Амстердам. Това...

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР