Според нов анализ на предишни проучвания пиенето на чаша или

...
Според нов анализ на предишни проучвания пиенето на чаша или
Коментари Харесай

Плодовите сокове създават риск от напълняване

Според нов разбор на предходни изследвания пиенето на чаша или повече 100% плодов сок всеки ден е обвързвано с риск от нарастване на тежестта при деца и възрастни.

 

" Един от главните проблеми на соковете е количеството - консумирайки плодове по този метод, е доста елементарно да се предозира ", споделя съавторът и водещ откривател на храненето доктор Уолтър Уилет, професор по епидемиология и хранене в Харвардското учебно заведение за публично здраве " Т. Х. Чан " и професор по медицина в Харвардското здравно учебно заведение в Бостън.

" Например какъв брой постоянно изяждаме три портокала? И въпреки всичко една чаша портокалов сок е към три портокала, които могат да бъдат употребявани за минута-две, а ние можем да се върнем и да изпием още един, което ще добави доста калории и ще докара до скок на кръвната глюкоза ", споделя Уилет.

 

 

С течение на времето прекомерно многото захар в кръвта може да докара до инсулинова устойчивост, метаболитен синдром, диабет, сърдечни болести, затлъстяване и други хронични положения, споделят специалистите.

Макар че направените в изследването изводи не демонстрират директна причинно-следствена връзка, а единствено асоциация, констатациите са " много обосновани и съответстват с това, което виждаме в клиниката ", споделя детският ендокринолог доктор Тамара Ханон, член на комисията по хранене към Американската академия по педиатрия /ААП/.

 

 Добави изложение

 

Поради загрижеността за възходящия брой на затлъстяванията и кариесите в детска възраст, ААП поучава родителите и настойниците да заобикалят напълно соковете за бебета под 1 година, да лимитират приема им до 4 унции на ден за деца на възраст от 1 до 3 години и единствено до 6 унции на ден за деца на възраст от 4 до 6 години.

" Наистина няма здравословна причина да се употребява сок вместо цели плодове и зеленчуци, в случай че детето ви не може да ги употребява в недопечен и естествен тип ", споделя Ханон.

Според националните насоки за хранене младежите и възрастните не би трябвало да пият повече от 8 унции 100% сок дневно, а сокът не би трябвало да се преглежда като здравословен метод за утоляване на жаждата.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР