Според неотдавнашно проучване, публикувано от фондация Джоузеф Раунтри (JRF), местна

...
Според неотдавнашно проучване, публикувано от фондация Джоузеф Раунтри (JRF), местна
Коментари Харесай

Повече от един милион деца в Обединеното кралство живеят в бедност: Проучване

Според неотдавнашно изследване, оповестено от фондация Джоузеф Раунтри (JRF), локална организация за обществена смяна, през предходната година съвсем четири милиона души във Англия, в това число повече от един милион деца, са претърпели най-крайната форма на беднотия.

Според благотворителната организация броят на британците, изпитващи " беднотия ", е повишен с 61% сред 2019 и 2022 година, като 3,8 млн. души ще преминат през тези равнища на беднотия.

Под " беднотия " се схваща невъзможността да се посрещнат съществени физически потребности, като да вземем за пример да се нахраниш, да се стоплиш, да си чист и изсъхнал, или заради липса на артикули от първа нужда - като облекла, отопление, заслон и храна - или заради това, че приходът е толкоз невисок, че хората не могат да си разрешат да купуват тези неща.

Доходите на семействата са спаднали под минималното равнище след покриване на разноските за жилище и варират от 95 паунда (115 долара) на седмица за уединен възрастен до 205 паунда (249 долара) на седмица за двойка с две деца. Повече от половината от нуждаещите се семейства имат седмичен приход под 85 GBP след жилищните разноски, заключава изследването, като прибавя, че една четвърт от тях не оповестяват за никакви приходи.

Броят на " лишените от наставнически грижи " деца съвсем се е утроил от 2017 година насам, отбелязвайки трагично нарастване със 186%.

Възрастни хора от цялата страна оповестяват за честа неспособност да се хранят повече от един път на ден, като споделят, че постоянно са принудени да останат без храна, с цел да обезпечат на децата си опция да се хранят. Около две трети от интервюираните (61%) са декларирали, че са гладували през последния месец, като са разчитали на хранителни банки или родственици за хранителни артикули.

Повече от половината от бедстващите възрастни (51 %) постоянно са оставали без хигиенични и почистващи артикули, както и без тоалетни такъми като шампоан и паста за зъби, като оповестяват, че в огромна степен разчитат на хранителни банки за тези артикули.

Повечето от интервюираните възрастни не са могли да си разрешат облекла и обувки, като са заявявали, че са купували единствено нови облекла, които са били нужни, като да вземем за пример учебни униформи и маратонки за децата си.

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР