Според най-високопоставения американски военен - ген. Марк Мили, на Украйна

...
Според най-високопоставения американски военен - ген. Марк Мили, на Украйна
Коментари Харесай

Ген. Мили посочи още колко време остава на украинската контраофанзива

Според най-високопоставения американски боен - ген. Марк Мили, на Украйна й остават малко повече от 30 дни за водене на бойни дейности, преди времето да попречи на контраофанзивата.

В изявление за предаването " Неделя с Лаура Куенсберг " по военачалник Марк Мили, който е ръководител на комитета на Обединените началник-щабове на Съединени американски щати, съобщи, че по-студените условия ще затруднят доста маневрите на Украйна. Той призна, че офанзивата е протекла по-бавно от предстоящото, само че съобщи: " Украинците не престават със постоянен прогрес. " Генерал Мили изясни, че е прекомерно рано да се каже дали контраофанзивата се е провалила, само че сподели, че Украйна " напредва с доста постоянни темпове през съветските фронтови линии ".

" Все още има рационално количество време, евентуално към 30 до 45 дни, което остава, тъй че украинците не са завършили (с контранастъплението)... те не са приключили бойната част от това, което се пробват да реализират ", съобщи Мили.

Контраофанзивата на Киев, която стартира през лятото и има за цел да освободи окупираните от Русия територии в Украйна, до момента е отбелязала лимитирани триумфи. " В самото начало на тази [война] споделих, че тя ще бъде дълга, мудна, тежка и с огромен брой жертви, и тъкмо такава е ", сподели военачалник Мили.

В същото време ген. Кирило Буданов, началник на Службата за военно разузнаване на Украйна, съобщи, че Киев възнамерява да продължи сраженията като част от " контраатака " и след настъпването на студено и дъждовно време. " По-трудно е да се води война в мраз, влага и тиня. Но боевете ще продължат. Контраофанзивата ще продължи ", сподели той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР