Според най-новите проучвания слабото търсене на китайския пазар ще се

...
Според най-новите проучвания слабото търсене на китайския пазар ще се
Коментари Харесай

Apple драстично губи позиции в Китай. Новият iPhone не помогна

Според най-новите изследвания слабото търсене на китайския пазар ще се отрази на приходите на Apple за първото тримесечие на 2024 година, а продажбите на iPhone 15 понижават.

Китайските клиенти избират най-вече iPhone 15 Pro Max, което може да усили междинната продажна цена, само че към новата серия минават най-вече притежателите на iPhone 12 и по-стари устройства. Потребителите с iPhone 13 и по-нови модели смятат, че ъпгрейдът е непотребен.

Продажбите на iPhone 15 в Китай не се оказаха рекордни, най-много заради конкуренцията от страна на Huawei. Голяма част от потребителите избраха Mate 60 и Mate 60 Pro.

Анализаторът на JPMorgan Самик Чатърджи също означи в собствен скорошен отчет, че ентусиазмът във връзка с серията iPhone 15 е почнал да отслабва. Данните демонстрират, че периодите за доставка на серията iPhone 15 са намалели в границите на изтеклитъе четири поредни седмици.

В момента междинното време за доставка на iPhone 15 е 1 ден, на iPhone 15 Pro – 15 дни, а на iPhone 15 Pro Max – 25 дни. Серията iPhone 14 е имала доста по-дълги периоди за доставка през същия интервал след стартирането й на пазара.

Според Counterpoint делът на Apple в Китай е понижен макар излизането на iPhone 15 на пазара. Той е понижен с над 10% до едвам 14,2 %.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР