Според НАТО, от миналата неделя досега, край летището в Кабул

...
Според НАТО, от миналата неделя досега, край летището в Кабул
Коментари Харесай

Кризата в Афганистан: Жервтите на хаоса на летището в Кабул вече са 20

Според НАТО, от предходната неделя до момента, край летището в Кабул са починали 20 души, като единствено във вчерашната навалица те са седем.

На този декор лъч вяра в трагичната обстановка – афганистанка роди крепко бебе във военния аероплан, с който беше евакуирана. Болките стартират още във въздуха, водачът снижава, с цел да резервира живота ѝ, а щом каца в немската база лекари израждат момиченцето.

Снимка: bTV

В Скопие водачът Йовица Раджл споделя с облекчение за последните си часове в Кабул, малко след влизането на талибаните предходната неделя.

„ Промъкнахме се около други три самолета и стигнахме до нашия. Имахме шанс, че имахме задоволително гориво, с цел да напуснем Афганистан и никой не ни обърна внимание, макар че аз не бях в униформа “, описа той.
Снимка: bTV
Йовица и сътрудника му разполагат с 10 минути да излетят с изключени светлини, с цел да не притеглят внимание.

В Кабул през днешния ден обстановката е спокойна, парадоксално – след намесата на талибаните. Те упрекнаха Вашингтон за хаоса и разгониха многохилядната навалица, опитваща се да нахлуе на летището.

Вчерашните подиуми там шокираха света и провокираха апели за удължение на евакуационната задача и след 31 август.

Вашингтон прикани жителите си, които желаят да се изтеглят, да се насочват към летището едвам когато бъдат извикани. Причината – опасения от допустима офанзива на " Ислямска страна ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР