Според наличните данни израелските отбранителни сили са вкарали в града

...
Според наличните данни израелските отбранителни сили са вкарали в града
Коментари Харесай

В град Дженин на Западния бряг ситуацията рязко ескалира: F-16 от...

Според наличните данни израелските отбранителни сили са вкарали в града над 100 бронирани машини, в това число тежките бронирани булдозери Caterpillar D9, необятно употребявани в бойни дейности в градски условия.

 

Целта на израелската интервенция наподобява е задържането и елиминирането на членове на радикални палестински групировки, против които Израел по-рано разгласи война.

 

Въпреки мощния боен капацитет на израелската войска, израелските сили се сблъскаха с дейна опозиция от страна на палестинците. 

Потвърдена е информация за няколко офанзиви против израелски позиции след навлизането на войски в града, макар че Израел избира да не разяснява тази информация.

 

Изтребители F-16 на Военновъздушни сили на Съединени американски щати нанесоха удари по две основни цели на проирански групировки в сирийската провинция Дейр ез Зор.

Целите на ударите са били оръжеен склад покрай град Маядин и команден пункт в село Абу Кемал. Според източници не са регистрирани жертви или ранени: екстремистите са били евакуирани навреме.

 

Ръководителят на Пентагона Лойд Остин акцентира, че тези въздушни интервенции са осъществени като отговор на поредност от офанзиви против американски позиции в Сирия и Ирак. 

 

Унищожените обекти, съгласно министъра, са изиграли основна роля за проиранските въоръжени сили в района и унищожаването им може съществено да отслаби опциите на съперника.

 

Въпреки това, в отговор на дейностите на Съединени американски щати, проиранските сили нападнаха американския гарнизон на летището в Ербил (Ирак), употребявайки дронове камикадзе. 

 

Освен това шест ракети бяха изстреляни към американски позиции покрай петролното находище Умар в Сирия.

 

Трябва да се означи, че Сирия отхвърля поразяването на ирански цели, като отбелязва, че те просто не участват на територията на страната.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР