Според мрежови източници, през първите два месеца и половина на

...
Според мрежови източници, през първите два месеца и половина на
Коментари Харесай

Обемът на изтичането на лични данни на руснаци рязко се е увеличил през тази година

Според мрежови източници, през първите два месеца и половина на тази година в интернет са изтекли данните на 170 съветски компании, което е 40% от общия брой произшествия, регистрирани през 2023 година. Това оповестява „ Ведомости„, като се базира на осведомени със случая лица.

Става дума за приключвания, които са открити в отворени източници, основно каналите на Telegram и данни от даркнет.

Обемът на откритите данни възлиза на 450 милиона реда. Това включва 27,7 милиона компрометирани имейл сметки и 137 милиона телефонни номера.

Миналата година експертите на Solar Group са разкрили 420 случая, свързани с приключване на поверителна информация на локални компании. Увеличаването на броя на офанзивите през тази година беше доказано от експертите на F.A.C.C.T. и Softline, само че тези компании са разкрили единствено към 80 приключвания на данни в Русия от началото на годината.

Специалистите изясняват увеличението на броя на офанзивите с появяването на нови хакерски групи, които интензивно разгласяват откраднати бази данни в профилирани конгреси. Компаниите за търговия на дребно се трансфораха в известна цел за хакерите, защото магазините и онлайн платформите могат да съхраняват информация за покупки и банкови карти в допълнение към персоналните данни на клиентите. Отбелязва се, че нападателите интензивно нападат представители на финансовия бранш.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР