Според мнозина Рафаел Надал е основният фаворит за спечелването на

...
Според мнозина Рафаел Надал е основният фаворит за спечелването на
Коментари Харесай

Надал: Заслужавах да си ударя така носа за това, че играх толкова зле; може да е счупен

Според мнозина Рафаел Надал е главният любимец за спечелването на тазгодишното Открито състезание на Съединени американски щати и ако успее да си тръгне от Ню Йорк като победител, то той би нараснал преднината си пред Новак Джокович в класацията за максимален брой трофеи от Шлема. В първите си два мача обаче 22-кратният " мейджър " първенец не сподели най-хубавото си равнище, като му се наложи да играе по четири сета против Ринки Хиджиката и Фабио Фонини. 

След снощния си триумф над италианеца Матадора бе извънредно самокритичен и не скри неудовлетворението си от демонстрираната игра макар успеха. Освен това манакорецът сподели и възприятие за комизъм, откакто се пошегува с момента, когато по време на четвъртия сет, когато в опит да доближи до топката Надал удари ракетата си в земята, а тя рикошира и го удари в носа.  

" Без да пресилвам, беше мощен удар и първоначално толкоз мощно ме заболя, че си помислих, че съм си счупил носа. Болката беше жестока и не знаех къде се намирам. Все още не съм сигурен дали става въпрос за строшаване, само че имам възприятието, че носът ми става все по-голям. В прочут смисъл мисля, че заслужавах да ми се случи сходно нещо поради това, че играх толкоз зле. Не, майтапя се. Такива неща се случват от време на време ", разказа испанецът.

" В продължение на час и половина като че ли не бях на корта. Това беше един от най-лошите ми стартове в живота, само че въпреки всичко е част от играта. В такива случаи би трябвало да останеш спокоен и да приемеш обстановката. Във втората част имах шанса, че Фабио стартира да прави някои неточности и съумях да печеля сета. Впоследствие нещата си пристигнаха по местата. Като цяло обаче не беше добър мач за мен ", сподели още Рафа във връзка с представянето си в срещата.

Източник: Sportskeeda

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР