Според много специалисти яденето преди сън е изключително вредно. Първата

...
Според много специалисти яденето преди сън е изключително вредно. Първата
Коментари Харесай

Какво може да си хапнем преди лягане?

Според доста експерти яденето преди сън е извънредно нездравословно. Първата причина за това разбиране е, че похапването преди заспиване евентуално ще направи почивката ви непълноценна.

Стомахът ви няма да си почине, а ще преработва храните, които сте приели, и когато станете сутринта, вместо отпочинали се чувствате изморени.

За да избегнете този проблем, би трябвало да ядете храни, чието преправяне не лишава доста дълго време.

Според доста хора яденето преди сън води и до затлъстяване. Американски експерти обаче настояват, че това не е правилно. Те са уверени, че не е значимо в какъв брой часа си изял някаква храна, а какво количество си погълнал.

 Бадеми

Провели са опит благодарение на маймуни – хранили са ги с идентични порции, само че в друго време на денонощието. След известно време ревизирали тежестта на маймуните и се оказало, че то не е променено.

След това американските експерти са решили да усилят порциите на животните. Резултатите демонстрират, че малко по-късно маймуните почнали да усилват тежестта си.

Ако не можете да заспите, постоянно можете да вземете сънотворно, което сигурно ще ви избави от казуса, само че това не е най-хубавото решение.

Предлагаме ви няколко храни и питиета, които можете да изядете и които ще ви оказват помощ да заспите елементарно и по едно и също време с това няма да попречат на почивката ви:

- Вместо хапчета направете си чай от лайка. Подправете чая с малко пчелен мед, защото захарта в огромни количества подтиква нервната дейност;

- Ако чаят от лайка ви се коства несериозно предложение и не смятате, че ще излъжете организма си единствено с него, прибавете и една филия пълнозърнест хляб;

- Овесени ядки – сложете си дребна порция от тях и ги похапнете на драго сърце. Те бързо ще ви заситят и ще ви разрешат да си починете пълноценно;

- Хапнете малко сурови бадемови ядки. Една шепа от тях ще ви подействат добре – в тях се съдържат магнезий и триптофан, които участват и в състава на множеството хапчета за сън;

- Друг добър вид е да изядете един банан преди лягане – в него се съдържа мелатонин, серотонин, магнезий.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР