Според Мицотакис в Родопи имаше открита намеса на турското консулство

...
Според Мицотакис в Родопи имаше открита намеса на турското консулство
Коментари Харесай

Мицотакис заподозря Турция в намеса във вота на гръцките мюсюлмани

Според Мицотакис " в Родопи имаше открита интервенция на турското консулство в интерес на избран претендент. И това е проблем ", написа Българска телеграфна агенция.

" Не може една непозната страна да се намесва намерено в интерес на съответни претенденти, които се обръщат към турското консулство, а не към гръцкия парламентарен правов ред. Това е въпрос, който би трябвало да занимае на първо място партията, която го е избрала, тъй като става съизвършител в намесата на друга страна във вътрешните работи на Гърция ", сподели Мицотакис.

" И внимание: Не приказвам за всички депутати от (мюсюлманското) малцинство, нито за цялото мюсюлманско малцинство. Аз дори съм подкрепял религиозното малцинство по стъпките на Константинос Мицотакис (баща на Кириакос Мицотакис и министър председател при започване на 90-те години - б.ред.), който направи действителност равенството пред закона и политическото тъждество ", споделя Кириакос Мицотакис.

" Гръцките мюсюлмани би трябвало да усещат, че имат същите благоприятни условия, които имат съгражданите им християни и ние вършим каквото е належащо за това. Някои обаче желаят да ги употребяват за лост, с цел да основават проблеми за Гърция. Затова и някои партии трябваше да са по-внимателни в избора си ", споделя някогашният гръцки министър председател.

От заставам страна представителят на Нова народна власт Акис Скерцос съобщи, че " изборът на претенденти, които възприемат най-крайната турска агитация, намерено приказват за турско, а не за мюсюлманско малцинство в Тракия и се поддържат очевидно от турското консулство - както и господин Зейбек, който беше определен в Ксанти, провокира съществени въпроси за критериите, по които СИРИЗА служи на общата външна политика и защита по отношение на турския ревизионизъм ".

Родопи беше единствената префектура в Гърция, където СИРИЗА зае първото място на парламентарните избори в Гърция на 21 май.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР