Според министърката на туризма Николина Ангелкова броят на гръцките туристи,

...
Според министърката на туризма Николина Ангелкова броят на гръцките туристи,
Коментари Харесай

СМЕШНА АНГЕЛКОВА С НОВА ПОРЦИЯ ГЛУПОСТ: Броят на гръцките и българските туристи бил равен! Нямало как да сравняваш ябълки и круши...

Според министърката на туризма Николина Ангелкова броят на гръцките туристи, които идват в България и този на българите, посетили южната ни съседка, е съвсем еднакъв.

Пред телевизия "България он Ер " тя цитира "официалната статистика ", която демонстрира обаче сериозна разлика в броя на туристите: за първите 5 месеца на 2017 година 370 000 гърци са посетили България, до момента в който българите, посетили Гърция през същия интервал, са 490 хиляди. По тази статистика гърците били преди всичко по визити на задграничните туристи.

За предходната година пък статистиката показвала, че 500 000 гърци са посетили България и 570 000 българи са посетили Гърция. "Виждате, че разликата е извънредно дребна ", изясни министърката.

В същото време съгласно нея не е вярно да се съпоставят България с Гърция, "тъй като няма по какъв начин да се съпоставят ябълки и круши ". На въпрос по-евтини ли са чадърите по гръцките плажове, Ангелкова отговори, че няма място за съпоставяне, тъй като плажната линия в Гърция е в пъти по-голяма, а оттова и регламентът за плажните цени е друг.

Със сигурност мога да кажа обаче, че на база на формалната статистика, съвсем толкоз гърци идват в България, колкото българи посещават Гърция. Имайки поради и това, че Гърция има относително много пъти повече плажно крайбрежие, което е 15 000 км, до момента в който в България то е 400 км. За предходната година единствено за интервала юни-септември към 500 000 гърци са посетили България и 570 000 българи са посетили Гърция. Виждате, че разликата е извънредно дребна ", разяснява Ангелкова.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР