Според метеорологичните записи 2015-2022 г. са били най-топлите в историята

...
Според метеорологичните записи 2015-2022 г. са били най-топлите в историята
Коментари Харесай

Изминалите седем години са били най-топлите в историята на Китай

Според метеорологичните записи 2015-2022 година са били най-топлите в историята на Китай. Скоростта на стопляне в страната е по-висока от междинната за света и честотата на рисковите горещини доста се усилва, отбелязва оповестена неотдавна Синя книга за изменението на климата в Китай.

Общо 3501 рискови топлинни събития са регистрирани през 2022 година, най-честите от 1961 година Сред тях, 366 събития в община Чунцин в Югозападен Китай, в централната провинция Хубей и други райони също е имало температури, надвишаващи историческите върхове.

В неделя Националният метеорологичен център на Китай издаде оранжева паника за високи температури в цялата страна за шести следващ ден, като предвижда най-малко 35 градуса по-голямата част от страната, като за шест района се чакат 40 градуса и повече.

Горещото време е резултат от появяването на „ Ел Ниньо “, съчетано с световното стопляне, считат анализатори. Световната метеорологична организация разгласи във вторник, че изискванията на „ Ел Ниньо “ са се развили в тропическия Тихи океан за първи път от седем години, подготвяйки евентуално скок на световните температури и разрушителни последици.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР