Според мен проф. Анастас Герджиков е добра, солидна кандидатура за

...
Според мен проф. Анастас Герджиков е добра, солидна кандидатура за
Коментари Харесай

Даниел Вълчев за ПП: Винаги е хубаво, когато млади и образовани хора влизат в политическия живот на страната

Според мен проф. Анастас Герджиков е добра, солидна кандидатура за президент. Той е един доста сериозен учител, академик човек. С неговата кандидатура ще се получи една същинска кандидат-президентска конкуренция.

Това показа в изявление за " Лице в лице " по bTV някогашният образован министър и декан на Юридическия факултет на Софийския университет проф. Даниел Вълчев.

Той моли гласоподавателите да се опитат на изборите 2 в 1 да отделят вота за президент от този за народни представители, защото по думите му с президента избираме " националния селекционер на България " и не трябва изборите на 14 октомври да се трансформират " в среща сред Левски и ЦСКА ".

Герджиков е почитан човек и грях на душата на този, който каже, че това не е по този начин. Но борбата, както към този момент загатнах, се трансформира в по-сериозна. Президентът Радев също има с какво да се похвали, несъмнено. Но с изключение на тях двамата, бих откроил и кандидатурите на Лозан Панов и водача на " Възраждане " Костадин Костадинов. Според мен двамата ще имат едно по-радикално говорене и то няма да има за цел да разшири някаква електорална база, а да укрепи избрани настройки измежду избрани хора, изясни проф. Вълчев.

Той разкритикува и служебният министър на образованието проф. Николай Денков, който уточни, че намира за " стеснителен " обстоятелството, че кандидатурата на проф. Герджиков е подкрепена от ГЕРБ.

,,Аргументът, че е подсилен от ГЕРБ и това било надали не неприятно ми се вижда странен'', означи Даниел Вълчев и напомни, че самият Денков е бил зам.-министър в кабинет на Бойко Борисов.

По тематиката с двойното поданство на Кирил Петков той изрече мнение, че някогашният длъжностен министър на стопанската система е трябвало да се извини.

Никой не споделя " извинявай ", а всеки стартира да изяснява за какво е прав, тъй като имало официално нарушаване на Конституцията. Обществото въпреки всичко действа с помощта на някакви правила, а уважението към разпоредбите е нещо значимо, акцентира проф. Вълчев.

Що се касае до самата групировка " Продължаваме промяната ", Даниел Вълчев счита, че тя има своето бъдеще и своите симпатизанти и подчертава, че постоянно е хубаво, когато млади и образовани хора влизат в политическия живот на страната.

По отношение на проблема с плагиатството с Петър Илиев деканът на Юридическия факултет разяснява, представен от novini.bg, че въпросът е завършен, защото Илиев е подал оставката си за преустановяване на трудовите правни отношения сред него и университета.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР