Според любители водолази, които днес направиха оглед, гориво има не

...
Според любители водолази, които днес направиха оглед, гориво има не
Коментари Харесай

Течът на мазут край Созопол продължава


Според фенове водолази, които през днешния ден направиха оглед, гориво има освен в резервоарите, само че и в други елементи от плавателния съд

Изтичането на мазут от потъналия край Созопол транспортен съд продължава, въпреки и в дребни количества. Според фенове водолази, които през днешния ден направиха оглед, гориво има освен в резервоарите, само че и в други елементи от плавателния съд.

Водолазите от Сдружение „ Приятели на морето” първи виждат разлива в потъналия транспортен съд. Според тях повода мазутът да излезе на повърхността е по-високата температура на водата.

„ Преди три седмици имаше огромен щорм – долу на 33 метра беше 9 градуса. Тогава нямаше теч на мазут. Седмица по-късно открихме, че тече от всички шевове”, разяснява Пламен Тодоров от сдружението.

Днес групата влезе за нов обход на кораба – теч към момента има, само че не толкоз натоварен.

Загражденията, сложени от Морската администрация ги няма. Водолазите откриват, че гориво има и навътре в кораба.

Спектрален разбор може да откри дали мазутът по плажовете е от „ Мопанг”, само че до в този момент подобен не е изработен. Кабинетът е заделил 2,5 млн. лева за справяне с казуса.

Дългосрочните прогнози демонстрират, че от средата на седмицата морето ще е удобно за интервенцията по източването на мазут.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР