Според лекарите отровните влечуги могат да се срещнат на сухи

...
Според лекарите отровните влечуги могат да се срещнат на сухи
Коментари Харесай

Пазете Се! Смъртоносна Напаст Е Плъзнала Из България! Десетки Берат Душа В Болниците!

Според лекарите отровните влечуги могат да се срещнат на сухи и каменисти места, в пътечките сред лозите или в местнотта " Побитите камъни ". Потърпевшите от офанзивите са на възраст сред 40 и 60 години.

" Отровните змии у нас са главно усойница, пепелянка и каменарка, като те се срещат в разнообразни региони на страната. Обикновено змиите не хапят хората, в случай че не бъдат дразнени. Влечугите са с умерена токсичност и водят на първо място до местни провали на мястото на захапване. Отровата би трябвало да не се изсмуква и мястото на захапване да не се реже с нож. Важно е да не се пристяга крайникът. Това би могло да докара до още по-тежки увреждания. Най-доброто решение е измиване на ухапаната зона с вода и намиране на лекарска помощ при първа опция ", поучава доцент Снежа Златева, шеф на клиниката.

Лекарите настояват, че в границите на града е мъчно да се открият отровни змии. Преди 15 години обаче в северния завършек на Морската градина бе записано захапване от отровна змия. Преди десетина години Община Варна бе назначила експерт змияр, който да се бори срещу отровните влечуги. За две години обаче той не улови нито едно влечуго. Сега при среща с отровна змия варненци би трябвало да звънят на отдела по бедствия и повреди.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР