Според лаконичното съобщение, публикувано на страницата на информационната агенция Синхуа,

...
Според лаконичното съобщение, публикувано на страницата на информационната агенция Синхуа,
Коментари Харесай

АВАРИЯ: Частната китайска ракета Хипербола претърпя провал за втори път след шест месеца!

Според сбитото известие, оповестено на страницата на осведомителната организация Синхуа, днешният полетен тест на комерсиалната ракета “Хипербола-1 ” е несполучлив, като е установено абнормно държание по време на излитането и спътникът не е влязъл в орбита.

Напомням на читателите, че последният опит за изстрелването на “Хипербола ” бе през февруари. След шест месеца подготовка айСпейс се надяваше на триумф, само че това не се случи. 

През последните няколко години Китай се опита да обезпечи стремително начало на частния галактически бранш и по този начин да конкурира Съединени американски щати, като огромна част от компаниите се основават от “бивши ” лица на държавния бранш, поддържат се финансово от страната и се употребяват с достъп до технологии от военната промишленост. Това разреши бързото нарояване на голям брой компании, които неотложно почнаха да проектират, строят и да изпитват ракети. Но въпреки че зачатъкът на китайската частна космонавтика изглеждаше припрян спрямо този на американската, реалният прогрес към този момент е маргинален. Когато се стига до самите полети, ракетните разработчици на Китай срещат съществени компликации и постоянно търпят повреди. 

Така че разцветът на комерсиалната космонавтика на Китай продължава да се бави. 

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР