Според клиничния хипнотерапевт Жаклин Хърст, ако се храним само тогава,

...
Според клиничния хипнотерапевт Жаклин Хърст, ако се храним само тогава,
Коментари Харесай

Хапването само при физическа необходимост сваля теглото

Според клиничния хипнотерапевт Жаклин Хърст, в случай че се храним единствено тогава, когато сме физически гладни, е невероятно да напълнеем. По думите на експертката при проблеми с тежестта яденето единствено при същинска нужда ще смъкна килограмите.
"Трябва добре да се вслушваме в гласа на тялото си и да се храним интуитивно - т.е., да се върнем към естествения табиет да ядем при същински апетит, а не съгласно настроението си. Единственото, което би трябвало да извършите, е да се научите да се доверявате на инстинктите си ", акцентира Хърст. И прибавя: "Да ядеш, управителен от мозъка на физическите си инстинкти, вместо от прочувствените си реакции, е най-естественото нещо на света. Освен това прочувственото ястие в никакъв случай не насища - постоянно ви се желае още и още. А в случай че гладът не е казусът, то и храната не е решението. "
Специалистката обаче признава, че с цел да се научим да ядем интуитивно, е належащо доста самообладание, време и старания. По думите й диетите ни тласкат в противоположната посока и ни карат да губим връзка с естествения език на телата ни, тъй като непрекъснато се борим да не обръщаме внимание на тези естествени сигнали.
"Физически апетит е единствено когато го усещате ясно и изрично в стомаха си - или коремчето ви къркори, или главата ви стартира да се мотае, не можете да се концентрирайте, чувствате се леко слаби ", изясни Жаклин Хърст. И уточни: "Единственият случай, когато храната е решението на нещо, е гладът. И точка! "

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР