Според китайския календар датата на новата година варира всяка година,

...
Според китайския календар датата на новата година варира всяка година,
Коментари Харесай

Годината на водния тигър започва днес - ето какви промени носи тя в живота ни

Според китайския календар датата на новата година варира всяка година, само че постоянно е сред 21 януари и 19 февруари. Според китайската астрология годината на водния тигър (третият знак от китайския зодиак) стартира с това новолуние на 1 февруари.

Няколко дни преди тържествата китайците почистват къщата си, с цел да сложат завършек на неприятния шанс. Новата година се посреща със фамилни ястия и религиозни церемонии в чест на предците. Известният "Драконов танц " се извършва от група костюмирани танцьори. Този танц може да доближи няколко десетки метра! По празниците всички носят алено, тъй като то носи шанс и го притегля.

Легендата разправя, че за посрещането на новата година Буда поканил животните от своето царство. Дванадесет животни от китайския зодиак пристигнали и с цел да им благодари, Буда им подарява по година на всяко, през която да честват.

Смелост, напористост, самочувствие, оптимизъм, упоритост и подготвеност за вдишване на опасности и авантюристичен дух характеризират тигъра. Според китайската астрология детайлът вода се отразява в гъвкавостта и откритостта. Елементът на водата, от своя страна, значи филтриране и ново начало. 2022 година дава обещание да бъде удобна, вълнуваща и изпълнена със събития година. Годината на тигъра също изисква доста ангажираност и старания от нас, само че това се възнаграждава надлежно. 2022 година предлага идеалните условия за професионални промени, предизвиква и благоприятства положителните планове. Преди всичко стремежът към триумф и самостоятелност характеризира годината на тигъра.

Тигърът обаче въплъщава и непредвидимото, непредвиденото. Подобно на планетата Уран, която е виновна за Водолей. Така че годината ще бъде вълнуваща, цялостна с детонации, катаклизми и изненади. Месеците януари, април и май изискват нараснало внимание. Възможни са огромни победи и огромни загуби. Фокусът е върху нашите междуличностни връзки и нашето здраве. През тази година би трябвало да обърнем особено внимание на областите брак, обич, семейство и партньорства. Не би трябвало да вземаме решения сами, в случай че желаеме да избегнем ненужни разногласия. Най-добрата тактика е да бъдете гъвкави като бамбук.

2022 година също изисква да се съсредоточим повече върху нашето здраве и благоденствие. Колкото по-здрави сме в тялото, мозъка и душата си, толкоз по-добри ще бъдат нашите човешки взаимоотношения. Годината на Тигъра ще бъде доста мощна година. Това ще донесе огромни промени и провокации. Тигровата сила ще разстрои публичния и културен живот, само че и живота на доста хора. Това ще бъде година на филтриране и катаклизмични промени. Уран ще ни провокира съществено през идващите месеци и ще ни примами да излезем от нашата хипотетично безвредна зона на комфорт. През идващите месеци би трябвало да чакаме внезапни промени, които ще ни показват изцяло нови обстановки. Може да не е допустимо да осъществяваме нашите планове по метода, по който бихме желали или чакаме. Търпението ни ще бъде подложено на тестване и в някои случаи страстите ще се развихрят. Бъдете положителни към сърцето си и не позволявайте на мощните страсти да ви ръководят. Спомнете си за своята вътрешна мощ и практикувайте самоконтрол. Разбира се, това не е елементарно упражнение в тези изпитателни времена.

 жена

Тези сили също по този начин укрепват възприятието ни за отговорност и нашата дисциплинираност. Ако макар всички трудности използваме Сатурновите сили като неизменност и дисциплинираност и се фокусираме върху задачата си, имаме най-хубавия късмет да я реализираме.

С силата на Водолея, която е наблегната през това новолуние, имаме опция да предизвикваме смяна по образован, находчив и автентичен метод. Сатурн ни приканва да поемем отговорност и да изградим безвредна и постоянна основа. Уран се раздрусва от остарели структури, които са станали прекомерно остарели. Когато влезем в контакт с урановата сила, животът ни може ненадейно да се промени изцяло. Неговите трансформиращи сили към този момент ни бяха показани през последните месеци от естествени бедствия като вулканични изригвания, солидни наводнения и цунами.

Силата на Уран нормално влиза в живота ни без предизвестие и обръща доста неща с главата надолу. Трансформиращите сили на Уран си проправят път и ни водят все по-навътре в ерата на Водолея, която на първо място носи умствена изясненост, креативност и ново духовно знание.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР