Според източници на РБК бившият офицер от ФСБ е бил

...
Според източници на РБК бившият офицер от ФСБ е бил
Коментари Харесай

Разпалвачът на войната в Донбас Гиркин-Стрелков арестуван в Москва по оплакване от „Вагнер“

Според източници на РБК някогашният офицер от ФСБ е бил отведен от вкъщи си към обяд на 21 юли. В момента се прави обиск в жилището му.

По предварителни данни задържането е осъществено по недоволство от някогашен чиновник на ЧВК " Вагнер ", написа РБК.

В канала на Стрелков в Telegram се появи известие от брачната половинка му Мирослава Регинска. Тя твърди, че против брачна половинка ѝ са повдигнати обвинявания в " екстремизъм ".

" Днес, към 11:30 ч., в дома ни са пристигнали представители на следствения комитет. По това време аз не си бях у дома. Не след дълго, по думите на портиера, са извели брачна половинка и го отвели в незнайна посока. Приятели ми споделиха, че на брачна половинка ми е повдигнато обвиняване по член 282 от Наказателния кодекс на Руската федерация (екстремизъм). Не знам нищо за местонахождението на брачна половинка ми, той не се е свързвал с мен.

Игор Стрелков-Гиркин е някогашен чиновник на ФСБ. От април 2014 година командваше проруските бойни елементи в Източна Украйна. От май до август 2014 година беше министър на защитата на самопровъзгласилата се ДНР.

През ноември 2022 година съд в Нидерландия осъди Стрелков на пожизнен затвор, откакто го призна за отговорен по делото за злополуката на Боинга на Малайзийските авиолинии през 2014 година в Донецка област.

Снимка: БТА/AP/Telegram

От началото на войната Гиркин-Стрелков непрекъснато разяснява бойните дейности и дейностите на съветското командване, като отношението му е меко казано сериозно. Той няколко пъти също се опита да отиде на фронта, само че несполучливо. От известно време той беше в директен спор с ръководителя на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР