Според информация, публикувана на сайта NASASpaceflight.com, СпейсЕкс очаква да извърши

...
Според информация, публикувана на сайта NASASpaceflight.com, СпейсЕкс очаква да извърши
Коментари Харесай

СпейсЕкс очаква тежкотоварната ракета Фолкън 9 Хеви да дебютира през декември

Според информация, оповестена на уеб страницата NASASpaceflight.com, СпейсЕкс чака да извърши статично запалване на моторите на “Фолкън 9 Хеви ” на 15-ти декември. Ако всичко мине по проект, изстрелването на ракетата може да е реалност в интервала сред 20-ти и 29-ти декември.

Планът е упорит и има огромна възможност стартът да бъде отсрочен за началото на 2018 година. При всички положения обаче първият полет към този момент в действителност наближава (най-после!). На 9-ти ноември ще отбележим половин век от полета на “Аполо 4 ” и първото изстрелване на тежкотоварната ракета “Сатурн 5 ”. Сега, 50 години по-късно, в Съединени американски щати още веднъж има свръхтежка ракета, която ще е в положение да изпраща потребен товар и хора оттатък околоземна орбита.

По-рано през годината Илон Мъск акцентира, че първият полет ще е извънредно опасен. Досега СпейсЕкс няма опит с изстрелването на подобен вид ракети. Шансът за неуспех е огромен, само че Мъск се надява, че при дебютния старт ракетата най-малко ще се насочи задоволително надалеч от стартовата площадка, с цел да не я повреди при положение на пагубна повреда.

Илюстрация на “Фолкън 9 Хеви ”. Това може да е първата ракета след 50-годишно спиране, която ще закара хора до Луната. Image credit: SpaceX

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР