Според информация на БНР той е извикан във връзка с

...
Според информация на БНР той е извикан във връзка с
Коментари Харесай

Цацаров проверява поръчката на МЗ за тестове за ученици, вика бившия зам.-министър Димитър Петров

Според информация на БНР той е извикан по отношение на изказванията му, че една от аргументите за отстраняването му от поста са поръчките за доставки на щадящи Коронавирус проби за учениците.

По думите на Петров с това се е занимавал персонално служебният здравен министър Стойчо Кацаров, а откакто той се е поинтересувал от цената на поръчаните проби, е бил освободен от поста.

Пред преди дни Петров хвърли виновността за траялото толкоз дълго отдалечено образование върху министър Кацаров. Разказа и за абсурда с тестванията за учениците.

По-рано през днешния ден беше обявено, че КПКОНПИ е почнала инспекция в Министерство на здравеопазването поради процедурата за закупуване на бързи антигенни проби на възпитаници, като инспекцията е по сигнал, както и по медийни изявления, съдържащи изказвания на някогашен зам.-министър. Предмет на инспекцията са и данни за повишени цени на тестванията и закъснение на доставките им.

От своя страна министър Стойчо Кацаров разяснява инспекцията по този начин:

„ Министерството на здравеопазването приветства почналата инспекция на КПКОНПИ по отношение на процедурата за закупуване на бързи антигенни проби за учениците. По този метод ще отпаднат всевъзможни подозрения и целенасочени внушения за нередности при извършените процедури. Напомняме, че в името на прозрачността отварянето на поканите беше направено в наличие на медиите. Протоколите от работата на комисията, класирането на участниците и подписаните контракти с изпълнителите бяха оповестени на интернет страницата на Министерство на здравеопазването и всеки, който желае, може да се запознае с тях. Тази позиция изпратиха от пресцентъра на министерството на опазването на здравето “.

„ Напомняме също, че с разпореждане на Министерския съвет бяха отпуснати средства за закупуване на 1,5 милиона щадящи бързи антигенни проби за обезпечаване на безвредна образователна среда. Проведената по безукорен метод процедура от екипа на Министерството на здравеопазването разреши да се стигне до трикратно понижение на цените на тестванията и да се обезпечат общо 4,7 милиона теста. Те ще са задоволителни за обезпечаване на образователните занятия на всички възпитаници за най-малко един месец напред “, се споделя още в позиция на здравното ведомство.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР