Според индонезийската агенция за борба с природните бедствия броят на

...
Според индонезийската агенция за борба с природните бедствия броят на
Коментари Харесай

Жертвите от труса в Индонезия надхвърлиха 1600

Според индонезийската организация за битка с естествените бедствия броят на жертвите от земетресението и последвалото цунами по западното крайбрежие на остров Сулавеси на 28 септември към този момент е достигнал 1649, съобщи АП.

Говорителят на организацията Сутопо Нугрохо сподели на конференция в столицата Джакарта, че за изчезнали досега се водят 265 души, въпреки че още доста евентуално са заровени под дълбока тиня и отломки на срутени домове и здания.

В засегнатите от бедствието региони стартира да постъпва от ден на ден интернационална помощ, откакто държавното управление на Индонезия промени на досегашната си процедура и прикани света за подпомагане за справяне с нещастието.

Тази заран на летището на най-пострадалия град Палу кацна японски боен аероплан, който докара тонове медикаменти и дребни портативни генератори за ток. От службата на Организация на обединените нации за съгласуване на филантропичната активност бе обявено, че сега Индонезия има потребност от 50,5 млн. $ за " най-неотложна животоспасяваща помощ ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР