Според икономистът Георги Вулджев фокусът трябва да бъде върху разходната

...
Според икономистът Георги Вулджев фокусът трябва да бъде върху разходната
Коментари Харесай

Иван Нейков: Пътят ни към Еврозоната може да е сериозно застрашен

Според икономистът Георги Вулджев фокусът би трябвало да бъде върху разходната част. „ От приходната доста постоянно се споделя, че поради намалените ставки по Данък добавена стойност се губят: към 400 млн. на година от заведенията за хранене, 200 млн. от хлебопроизводителите и още няколко по 200 млн. Обобщено, не повече от 1 милиарда могат да се съберат в допълнение ”, сподели сметката му.

 

Икономистът добави, че в случай че Данък добавена стойност се увеличи на 22%, в хазната ще влязат 1,8 милиарда И уточни: „ От налога върху свръхпечалбата, при който страната ще си прибере назад помощите, ще се вземат 2,7 милиарда Всичко останало - изключително концепциите за нарастване на корпоративния налог с 5%, са нелепости ”.

 

Иванов представки разбивка на обществото: „ Имаме 2 млн. пенсионери, 1,3 млн. малолетни и студенти, 1,7 млн., работещи в частния бранш, половин милион в държавния и 100 000 безработни. Последните три години страната, поради рецесиите, ухажваше всички с помощи и надбавки ”, разясни той.

 

По думите му хората от частния бранш заплащат сметката за всичко.

 

Рязане от финансови разноски, а не повдигане на налозите. Това съгласно бившия министър на труда и обществените грижи Иван Нейков е пътят към превъзмогване на огромния недостиг, заложен в проектобюджета на служебния кабинет.

 

Нейков предизвести, че пътят ни към Еврозоната може да е съществено заплашен.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР