Според Христо Иванов обявената от Корнелия Нинова среща звучи по-скоро

...
Според Христо Иванов обявената от Корнелия Нинова среща звучи по-скоро
Коментари Харесай

Христо Иванов: С БСП имаме разширяващи се различия frognews.bg

Според Христо Иванов оповестената от Корнелия Нинова среща звучи по-скоро като пиар акция, в сравнение с зад нея да стои същностно желание да бъде свършена действителна работа. Според Иванов мандатът е жертван.

 

Ето цялостния текст на обявата на Христо Иванов:

 

С Българска социалистическа партия имаме не просто разлики, а разширяващи се разлики. Досега не сме получили публична покана и не знам тъкмо какво си показва госпожа Нинова с концепцията за лидерска среща. Това наподобява по-скоро като пиарска, информационна опаковка, с цел да се прикрие, че мандатът е изначално жертван. Всъщност, в случай че някой искаше да има държавно управление, трябваше друго да се случи.

Имаме доста разлики с Българска социалистическа партия, които сме декларирали още в предизборната акция. И от позиция на целите ни, свързани с икономическата политика, и от позиция на всички политики, свързани със сигурността и съветската експанзия в Украйна. Тук не става дума просто за пласиране на оръжия, не става дума за някаква еднократна военна помощ. Става дума за това, че България би трябвало да осъществя дълготраен ангажимент към политиката на НАТО, с цел да може да употребява ресурсите на НАТО за модернизиране на въоръжените ни сили. Двете неща имат непряка, само че значима политическа връзка. Чуваме от госпожа Нинова позиция, че нямало късмет и смисъл България да влезе в Еврозоната на 1 януари. Това за нас също е извънредно значим приоритет.

Винаги сме упорствали България да окаже помощ на Украйна - както в границите на търговски покупко-продажби, по този начин и с безплатна помощ, която пък отваря опцията България да получи поддръжка за рационализация на своята войска посредством заменяне. Това е дълготрайна наша политика през цялото време на войната. Искам да ви напомня нашата декларация от 13 май 2022 година за депутинизацията на България. България трябваше да заеме почтена позиция и да съобщи ясно, че поддържа по всякакъв начин Украйна. Това е наш народен интерес. Вероятно това, че е трябвало да се крие този факт и да се минава през медиатори, е донесло загуби за България. Ние сме говорили за това още в предишния парламент. Лицемерието коства пари, само че значимото е, че всичко това се е случило.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР