Според финансовия министър България все още не е достатъчно свързана

...
Според финансовия министър България все още не е достатъчно свързана
Коментари Харесай

Асен Василев: Това, за което не сме подготвени, са нещата, които се случват в Източна Азия

Според финансовия министър България към момента не е задоволително обвързвана с Егейско море, а свързаността с Румъния съвсем не съществува. „ Ако подобрим свързаността и се подготвим за тези възможни рискове, България ще се оправи като страна и ще можем да помогнем и на други страни в този развой ", разяснява той.

„ Когато войната избухна, инфлацията беше даденост. България нищо не можеше да направи по повод цената на доматите, да вземем за пример. Същото бе и по повод цената на енергийните източници. Можем да повишим приходите, с цел да може те да изпреварят инфлацията. Ние не сме забогатели, само че не сме и обеднели ", разяснява министър Василев.

Има наклонност от повишени лихвени проценти и чакаме значителен скок на лихвения % с високо едноцифрено число, сподели още той. По думите му държавното управление е заложило ограничения, с които да смъкна недостига с три %, без да се лимитира обществената част. „ Гарантираме, че вложенията няма да бъдат наранени и имаме гаранция за високата събираемост на налозите ", съобщи Василев.

„ Знам, че инфлацията е другар на всеки един финансов министър, само че в този момент всичко сочи към противоположното на това, което се случи предходната година - дефлация. Това не значи рухване на цените, а стабилизиране ", разяснява той. По думите му влизането в Шенген значи елементарно създаване на мостове и по-бързо напредване сред страните.

Очакваме нарастването на заплатите да бъде два пъти по-голямо от % на инфлацията, сподели още финансовият министър.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР