Според exit poll-а на социологическата агенция Галъп политическата партия Има

...
Според exit poll-а на социологическата агенция Галъп политическата партия Има
Коментари Харесай

Галъп: ИТН отново влиза в новия парламент

Според exit poll-а на социологическата организация " Галъп " политическата партия " ИТН " влиза в идващото Народно заседание.

С гласовете на 4,0% от имащите право на избор, сочат данните на организацията.
" Все още е доста рано, резултатите са на база exit poll, само че това, което демонстрират всички социологически организации досега, е, че Има Такъв Народ ще бъде част от 49-ия парламент, което е голяма отговорност и ще създадем всичко допустимо да подсигуряваме, че този парламент ще бъде работещ, с цел да може и хората да са спокойни. Но въпреки всичко да изчакаме и вота от чужбина, да изчакаме и финалното броене и откакто всичко е 100%, ще дадем по-широко изказване ", това съобщи Станислав Балабанов от Има Такъв Народ.

" Въпреки тежката обстановката и политическата рецесия у нас, хората откриха мощ да излязат и да гласоподават за следващ път. Нека забележим какви ще са резултатите и по-късно ще вършим подробни изказвания. Едно предизвикателство следва пред нас ", добави Балабанов.

" Винаги сме казвали, че българските жители са съдникът, който излиза и посредством свободната си воля дефинира резултатите, тъй че още един път им благодарим, тъй като това, което ни отреждат, е голяма признателност ", уточни още той.

Припомняме, че на предишните избори, които се организираха на 2-ри октомври 2022 година, партията не съумя да премине бариерата с 3,83%, с цел да влезе в Народното събрание. Но при вота през ноември 2021 година при 40,23% изборна интензивност партията получи 9,41% поддръжка измежду гласоподавателите (или 249 743 гласа) и съумя да влезе в 47-ото Народно заседание, като получи 25 депутатски места.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР