Според експертите обособяването на къмпинга е започнало, въпреки че не

...
Според експертите обособяването на къмпинга е започнало, въпреки че не
Коментари Харесай

Нов скандал на Алепу. Строят ли до ”подпорната стена” нелегален ”екокъмпинг”?

Според специалистите обособяването на къмпинга е почнало, макар че не е завършило процедурата по оценка за съгласуемост, каквато се постанова поради попадането на терена в предпазени зони - “Ропотамо” за запазване на естествените местообитания и на дивата флора и фауна и “Комплекс Ропотамо” за запазване на дивите птици.

15 дървени скари са сложени в парцела, вдигната е ограда от към половин метър. Зад всички тези дейности стои компанията “Еко Кемп Парадайс”, които декларират своето желание да строят още в средата на месец май тази година. Съгласно показаната информация, в парцела се планува разполагане на 15 бр. дървени декинги за слагане на палатки за отдаване чартърен за еко къмпингуване, както и резервоар за защита, и санитарни контейнери с тоалетни, умивалници, душове.

Започната е работа обаче без да е издадено позволение за слагане на преместваеми обекти от основния проектант на община Бургас.

Регионална инспекция за опазване на околната среда е наложила възбрана на компанията да прави действия, до момента в който не се проведат регламентираните процедури и не влезе в действие краен административен акт по реда на Закона за запазване на околната среда и Закона за биологичното многообразие.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР