Според двамата представители на отбраната тази счетоводна грешка е резултат

...
Според двамата представители на отбраната тази счетоводна грешка е резултат
Коментари Харесай

Счетоводна грешка за 3 милиарда долара: Пентагонът надценил оръжейната помощ за Киев

Според двамата представители на защитата тази счетоводна неточност е резултат от определянето на по-висока от съответстващата стойност на оръжията, които са взети от запасите на Пентагона и по-късно са изпратени на Украйна.

" Открихме несъответствия в метода, по който оценяваме оборудването, което сме дали на Украйна ", съобщи пред Ройтерс един от висшите американски военни представители. Двете длъжностни лица и сенатският асистент пожелаха да запазят анонимност. Конгресът на Съединени американски щати е бил известен за тази счетоводна промяна, оповестиха тези източници, представени от Българска телеграфна агенция.

Според един от формалните представители на защитата до момента в който Пентагонът изследва по-обстойно обстановката е допустимо сумата за прекомерно високо оценените въоръжения да надвиши 3 милиарда $.

При осчетоводяването Пентагонът е употребявал цената за замяна, с цел да оцени оръжейната помощ, вместо цената на оръжията при тяхната покупка и обезценка, показват висшите американски военни представители.

От август 2021 година насам Съединени американски щати са изпратили оръжия на стойност към 21,1 милиарда $ на Украйна от своите ресурси.

Промяната в цената на въоръженията може да забави потребността на администрацията на Байдън да желае от Конгреса да позволи отпущането на повече средства за Украйна, до момента в който в Съединени американски щати се ускорява битката за тавана на дълга.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР