Според документално разследване руски кораби, способни да извършват подводни операции,

...
Според документално разследване руски кораби, способни да извършват подводни операции,
Коментари Харесай

Доклад: Руски военноморски кораби са забелязани край мястото на взрива на „Северен поток“

Според писмено следствие съветски кораби , способни да правят подводни интервенции , са се намирали наоколо до мястото , където по-късно са станали детонациите по тръбопроводите на „ Северен поток “ . Съобщава се, че плавателните съдове са били локализирани благодарение на прихванати връзки на съветските военноморски сили, предава „ BBC “.

Както е известно, през септември предходната година мощни подводни детонации извадиха от строя двата газопровода „ Северен поток “ , построени за транспорт на природен газ от Русия към Европа. Причината за гърмежите досега е неразбираема . Непосредствено по-късно някои страни показаха Русия за провинен , а самата тя упрекна западните страни , в това число Обединеното кралство . Неотдавна се появиха и изказвания, че разследващите данни сочат към проукраински сътрудници , само че не и към самото украинско държавно управление. В страните, намиращи се наоколо до мястото на гърмежите, към момента се организират публични и задълбочени следствия. До момента тези страни са изразили позиция, че съгласно тях детонациите са резултат от бойкот , а не от някакъв случай.

Последната стратегия от документалната поредност „ Войната в сянка на Путин “ и съпътстващият я подкаст на британски език „ Cold Front “ дават една допустима диря , насочваща към присъединяване на Русия . Поредицата на датската телевизия DR, норвежката NRK, шведската SVT и финландската Yle разкри предишния месец, че съветски плавателни съдове наподобява са картографирали вятърни паркове в Северно море, в това число край крайбрежията на Обединеното кралство. Последният епизод е фокусиран върху подозрителните придвижвания на кораби в навечерието на гърмежите в оборудванията на „ Северен поток “.

Смята се, че измежду обвинените кораби са съветският проучвателен транспортен съд „ Сибиряков “ , влекачът SB-123, както и трети транспортен съд от съветския военноморски флот , чието име медиите към този момент не са съумели да разпознават. Това са били по този начин наречените „ кораби-призраци “ , чиито предаватели са били съзнателно изключени.

Телевизиите обаче настояват, че въпреки всичко са съумели да проследят придвижването им, като са употребявали прихванатите радиокомуникации, които корабите са изпращали до съветските военноморски бази в интервала сред юни и септември 2022 година Тези придвижвания са били проследени от някогашен офицер от английското военноморско разузнаване , който е работил по интервенции, свързани с съветския Балтийски флот до пенсионирането си през 2018 година Това лице, което остава анонимно в документалния филм, споделя, че е употребило информация от открити източници и радиокомуникации, с цел да извърши проучването си. Твърди се още, че тези кораби са били наоколо до мястото на детонацията в продължение на няколко часа, а в единия случай съвсем през целия ден. Спътниковите фотоси , отразени от радио и телевизионните оператори, удостоверяват изказванията за необикновените направления на плавателните съдове.

Миналата седмица стана ясно, че датските военни сили са създали 26 фотоси на различен транспортен съд на съветските военноморски сили , профилиран в интервенции с подводници, покрай мястото на гърмежите. Датски вестник заяви, че избавителният транспортен съд SS-750 е бил сниман четири дни преди детонациите наоколо до него. Този кораб може да транспортира на борда си миниподводница.

В документалния филм не се споделя, че има неопровержимо доказателство за това какво са правили корабите или че Русия директно стои зад закононарушението. Въпреки това той повдига значими въпроси по отношение на необичайния темперамент на активността им. Русия от своя страна изрично отхвърля , че има присъединяване.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР