Според доклад на Пекинския университет около 900 души са заразени

...
Според доклад на Пекинския университет около 900 души са заразени
Коментари Харесай

Доклад: 900 милиона души в Китай са заразени с коронавирус


Според отчет на Пекинския университет към 900 души са инфектирани с ковид в Китай. Експерти предвиждат, че тази година към милион китайци ще изгубят живота си поради Ковид-19.

Около 900 милиона души са инфектирани с ковид в, твърди отчет на Пекинския университет. Близо 60 хиляди са умряли от Ковид-19 в страната, откогато  в началото на декември. Тези данни обаче включват единствено хората, които са умряли в лечебни заведения. Реалният брой на жертвите евентуално е много по-висок.

Информацията за починалите беше обявена, откакто Пекин бе неодобрен, че не разгласява никакви публични данни за хода на пандемията. 
Редакцията предлага
Опашки пред погребалните домове

През последния месец управляващите съобщаваха за пет или по-малко смъртни случая на ден  и чувалите с трупове, които напускаха претъпканите лечебни заведения.

От 60-те хиляди умряли малко над 5500 са станали жертва на респираторно заболяване, породено от инфекцията с ковид, а останалите са умряли в резултат на съпътстващи болести, които са усложнили боледуването им от Ковид-19.

Очаква се съвсем 1 милион смъртни случая тази година

В отчета на Пекинския университет, представен от Би Би Си, се показва, че 64% от популацията на страната е инфектирано с вируса. На първо място е провинция Гансу, където 91% от хората са инфектирани, следвана от Юннан и Цинхай със надлежно 84 и 80% инфектирани.

Очаква се пикът на вълната на Ковид-19 в Китай да продължи два до три месеца, изяснява Зенг Гуан, някогашен началник на Китайския център за надзор на болесттите, съобщава Би Би Си.

Епидемиологът предизвестява още, че по време на китайската нова година случаите на заразяване в селските региони на Китай ще се усилят. Стотици милиони китайци ще пътуват до родните си места за празника, който е на 23 януари - доста от тях за първи път от началото на пандемията.

Международни здравни специалисти предвиждат, че през тази година в Китай ще има най-малко един милион смъртни случая, свързани с. От началото на пандемията Пекин публично е съобщил за малко над 5 000 смъртни случая, което е един от най-ниските проценти на смъртност в света.

Подкрепа за рисковите групи

Средната възраст на умрелите от Ковид-19 е 80,3 години, като над 90% от тях са на възраст над 65 години. Повечето от тях са имали и други здравословни проблеми.

Милиони възрастни хора в Китай не са имунизирани против вируса. Уен Дасян, чиновник на Комисията по опазване на здравето в Шанхай, твърди, че наблюдението и лекуването на високорисковите пациенти ще бъдат засилени. Очаква се управляващите да усилят снабдяването с медикаменти, съоръжение и здравното образование, с цел да се оправят с инфекциите в дребните обитаеми места. 
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР