Според доклад на ООН: Финландците са най-щастливи, на кое място

...
Според доклад на ООН: Финландците са най-щастливи, на кое място
Коментари Харесай

Според доклад на ООН: Финландците са най-щастливи, на кое място сме ние

Според отчет на Организация на обединените нации: Финландците са най-щастливи, на кое място сме ние. Това демонстрират данните в Световния отчет за щастието, финансиран от Организация на обединените нации.

В него вземат участие над 140 страни. На второ място се подрежда Дания, на трето Исландия, а на четвърто – Швеция, следвана от Израел. Нивата на благополучие се правят оценка по шест критерия, измежду които са свободата да се вършат житейски избори, предстоящата дълготрайност на живота, Брутният вътрешен продукт на глава от популацията и други

Финландия резервира челната си позиция, а България е на 81-во място в Световния отчет за щастието, финансиран от Организация на обединените нации.

Проучването сочи, че по отношение на резултатите от 2013 година страната ни се е изкачила с 63 позиции нагоре в класацията. Най-щастливи у нас са младежите под 30-годишна възраст. Те заемат 40-о място.

В тазгодишния си отчет авторите обръщат особено внимание на България и Сърбия. Това са двете страни, записали най-голямо нанагорнище в класацията за последните 11 години. В момента България се намира на 81 място, т.е. към средата. През 2013 страната ни е била в дъното на класацията с 63 позиции по-ниско (144). Сърбия пък е на 37 място, a преди 11 години е била на 106.

При хората над 60-годишна възраст обаче чувството за благополучие внезапно спада и страната ни се подрежда на 90-о място. Това е и една от задачите на отчета – да се сравнят поколенческите разлики в обособените страни.

Друга любопитна наклонност е изпадането на Съединени американски щати от листата на първите 20 най-щастливи страни. В последния отчет те са на 23 позиция.

Най-сериозен спад в чувството за благополучие означават Афганистан, Ливан и Йордания. Афганистан заема последното място измежду 143 страни.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР