Според дипломати Русия ще бойкотира днес – рядък случай –

...
Според дипломати Русия ще бойкотира днес – рядък случай –
Коментари Харесай

Русия ще бойкотира в ООН заседание на Съвета за сигурност и Комитета по политика и сигурност на ЕС

Според дипломати Русия ще бойкотира през днешния ден – необичаен случай – взаимно съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации с Комитета по политика и сигурност (КПС) на Европейски Съюз, което ще е образец за ново утежняване на връзките сред Москва и сътрудниците от Обединените народи, съобщи Франс прес.

По думите на съветски дипломатически източник, поискал анонимност, решението на Москва е обвързвано със обстановката в Украйна . От своя страна западен посланик съобщи пред Агенция Франс Прес, че няма спомен Русия да е бойкотирала съвещание на Съвета за сигурност, откогато нахлу в Украйна на 24 февруари.

Годишните неофициални взаимни съвещания на Съвета за сигурност с КПС не са провеждани от 2019 година поради пандемията от COVID-19. Очаква се този път да бъдат разисквани взаимни дейности на Европейски Съюз и Организация на обединените нации в страни, където двете организации организират интервенции – да вземем за пример в Босна, Централноафриканската република и Мали.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР