Според диетолози млечнокиселите продукти могат да се консумират и през

...
Според диетолози млечнокиселите продукти могат да се консумират и през
Коментари Харесай

Яжте кисело мляко през нощта

Според диетолози млечнокиселите артикули могат да се употребяват и през нощта.

Времето и количеството на киселите млечни артикули, които могат да бъдат потребни за организма, се дефинира и от това по кое време ги консумираме, споделя Андрей Бобровски, професор от Медицинския факултет на Санктпетербургския държавен университет.

Млечните артикули съдържат скъпи протеини, калций, който е от значително значение за укрепването на костната тъкан, както и бифидобактерии, които възстановяват функционалността на червата, споделя Бобровски.

" Най-голямото преимущество на киселото мляко е, че то е снабдител на аминокиселини или протеини за организма, а те са градивните детайли на нашето тяло. Растящото и възстановяващо се тяло има особена потребност от тях. За разлика от прясното мляко киселото има огромно преимущество - протеиновите му вериги са по-къси, тъй че се усвояват по-лесно и бързо ", прецизира той.

Организмът може да си набави протеини от ферментиралите млечни артикули когато и да е, споделя диетологът. Същото важи и за калция.

Но диетолозите въпреки всичко предлагат да изберете несъмнено време за консумация на кисело мляко: най-малко час и половина след хранене. В противоположен случай удобното влияние на бифидобактериите върху храносмилателната система ще намалее.

" Млечнокиселите артикули възстановяват чревната микрофлора с помощта на по този начин наречените бифидобактерии, на които множеството от тях са много богати. Те са известни и като пробиотици. За да извлечете оптималната изгода от бифидобактериите, е значимо да консумирате млечни артикули на празен корем ", споделя Бобровски.

Трябва да се има поради, че естественият пробиотик би трябвало да се приема най-малко две седмици, с цел да се реализиран изгоди за здравето, добавя той.

За разлика от прясното мляко, киселото може да се употребява и през нощта, споделя диетологът. Въпреки това количеството му не би трябвало да надвишава целесъобразните дневни дози – към 400 грама.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР