Според депутата от Има такъв народ Ива Митева предсрочни избори

...
Според депутата от Има такъв народ Ива Митева предсрочни избори
Коментари Харесай

Ива Митева: Избори не са нужни, но няма да подкрепим този кабинет

Според депутата от „ ИТН ” Ива Митева предварителни избори не са нужни, даже са рискови в този миг. Коментарът ѝ идва, откакто Слави Трифонов разгласи, че партията му напуща обединението.

Митева счита, че би трябвало да се опита да се сформира нов кабинет. „ Ако искахме този министър председател да остане, нямаше да изтеглим министрите си. Имаме проблем в самото ръководство - с премиера и с вицепремиера. Затова изтегляме министрите си. Омръзна ни на съдружните препоръки да не се случва нищо ”, означи тя.

В случай, че се завърти рулетката с мандатите, Митева посочи, че Има Такъв Народ няма да поддържа държавно управление на „ Продължаваме Промяната ”. „ Друг мандат с Политическа партия не считам, че бихме подкрепили. Ако мандатът стигне до нас, ще опитаме. Ще търсим държавно управление на необятното единодушие. Втори мандат на ГЕРБ няма да подкрепим ”, изясни депутатът.

Според нея е било начертано съглашение, което е нарушавано и нищо от него не е изпълнявано. „ Правителство на малцинството на Има Такъв Народ не е необичайно, когато доверието е изчерпано, когато сме реагирали остро, когато неведнъж сме реагирали и не сме били чути ”, сподели Митева.

Тя разяснява значимостта на личностите, които стоят отпред. „ Казахме, че избираме А тима, аз не виждам А тима - на никое място на нито един пост. Нека в действителност да стартираме да търсим А тима и хората, които могат в действителност да взимат решения и да се оправят. И да престанем с празните приказки ”, моли Митева.

Според нея евентуално Има Такъв Народ няма да поддържа министрите, които Кирил Петков ще предложи на мястото на изтеглените от Слави Трифонов. „ Ако не бъдат определени, той би трябвало да изиска или избор на доверие, или да му се изиска избор на съмнение, или да си подаде оставката. Може пък да си откри гласове от другаде - Движение за права и свободи, ГЕРБ или „ Възраждане ”, посочи депутатът.

Митева е безапелационна, че от парламентарната група на Има Такъв Народ няма да се отдели нито един представител. „ Нашата група е единна и работим дружно доста добре. Не считам, че от нас ще има предатели ”, съобщи тя.

И добави: „ Обикновено виждам едни депутати от Политическа партия да вървят и да беседват на последния ред с други депутати от други парламентарни групи. Ако това е водене на диалози - добре. Има едни такива хора, които споделят: „ Ще ни подкрепите ли за този закон или за еди какъв си избор ”. Ако това са брокерите им - добре ”.

Митева разкри, че от две седмици в Народното събрание непрестанно я спирали депутати, в това число от ръководещата коалиция - от Българска социалистическа партия и „ Демократична България ”. „ И ми споделят: „ Моля ви се, развалете кабинета ”. Моята реакция беше: „ Защо ние? Направете нещо вие, ние ще ви подкрепим ”. Защото до момента, каквото и да се е случило в тази коалиция, ние сме тези, които постоянно сме тръгвали и казвали „ не ”, добави депутатът.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР