Според данните от търговията на 5 юли, стойността на септемврийския

...
Според данните от търговията на 5 юли, стойността на септемврийския
Коментари Харесай

Петролът поскъпва след вчерашния срив на цените

Според данните от търговията на 5 юли, цената на септемврийския контракт за петрола вид Brent на борсата ICE Futures в Лондон спадна с 1,82 $, или 3,67 % - до 47,79 $ за барел и приключи при цена от 48,25 $ за барел.

Фючърсът за август за лекия нефт вид WTI на борсата в Ню Йорк (NYMEX) спадна с 1,94 $, или 4,12% - до 45,13 $ за барел и приключи при цена от 45,62 $ за барел.

Тази заран цената на петрола нараства.

Фючърсът за септември за петрола вид Brent на лондонската борса се увеличи с 33 цента, или 0,69% - до 48,12 $ за барел.

Котировките на контракта за август за лекия нефт вид WTI се повишиха с 31 цента, или 0,69% - до 45,44 $ за барел.

Според наблюдаващите на пазара, сега цените на петрола се възвръщат, откакто ден по-рано се сринаха, освен това незабавно след публикуването на данните за експорта на петрола от ОПЕК.

Преди ден организация Ройтерс, базирайки се на данни на Thomson Reuters Oil Research заяви, че експортът на нефт от страните от ОПЕК през месец юни се е нараснал освен това за втори следващ месец. Данните са за 25,92 млн. барела дневно през юни, което е с 450 хиляди повече спрямо месец май и с 1,9 млн. барела повече от година по-рано.

В момента играчите на пазара са в очакване на данните от статистиката на EIA за запасите на нефт в Съединени американски щати, която ще бъде оповестена по-късно в четвъртък.

Според Американския институт за нефт (API), запасите от нефт в Съединени американски щати за седмицата, завършваща на 30 юни са се намалили с 5,8 млн. барела.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР