Според данните на МВР по време на протестите на 2

...
Според данните на МВР по време на протестите на 2
Коментари Харесай

Арестуваният учен: Какво се случи с доц. Бешков по време на протеста в сряда?

Според данните на Министерство на вътрешните работи по време на митингите на 2 септември са арестувани общо 126 души. Един от тях се оказа ученият от Националния природонаучен музей - доцент Стоян Бешков.

В предаването " 120 минути " той описа, че сега на задържането си не е бил на самия митинг, а от другата страна - в зоната за сигурност.

" Едната причина за задържането ми може да е от нелепост, а другата - може би целеустремено. Аз съм екоактивист, писал съм доста мнения, деен съм в акцията да спасим Кресненския пролом ", допусна доцент Бешков.

С бокс против протестиращите: Десетки сигнали за полицейско принуждение

" Може би бях целеустремено, тъй като същият човек, който ме прибра, прибра и Борислав Сандов, който е съпредседател на " Демократична България ", позволи още ученият.

Доц. Стоян Бешков изясни, че по отношение на него не е било упражнено полицейско принуждение. След това е бил качен в полицейски автомобил и откаран във Второ районно ръководство. Там е останал 24 часа.

Сигнали за полицейско принуждение: Бит и арестуван е публицист, снимал митингите

" За мен това е тип принуда. Опит да се погази гражданското общество и демокрацията в България. Нарочно ни държаха без никаква причина ", сподели още доцент Бешков.

Написан му е акт за административно нарушаване, а по думите му за такова нещо няма съображение да бъде арестуван за 24 часа.

" Предстои да апелираме и ще си търсим правата ", кате
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР