Според британския заместник-външен министър по въпросите, свързани с Африка Рори

...
Според британския заместник-външен министър по въпросите, свързани с Африка Рори
Коментари Харесай

Какъв е единственият начин за справяне с терористите от „Ислямска държава", според британския заместник-външен министър

Според английския заместник-външен министър по въпросите, свързани с Африка Рори Стюърт жителите на страната, които са бойци на „ Ислямска страна “ би трябвало да бъдат убивани в Сирия, вместо да им се разрешава да се връщат в страната. Според него британците, борещи се на страната на терористичната формация, са отговорни за страховити закононарушения и единственият метод за справяне с тях е те да се избиват „ при съвсем всеки случай “, написа The Daily Telegraph, представен от " Фокус ". „ Тези хора са се отдали изцяло на „ Ислямска страна “, на основаването на халифат. Те имат вяра в изпълнена с ненавист теория, която ги кара да се убиват, да убиват другите и да използват принуждение и грубост, с цел да основат страна от XVIII или даже от XVII век “, съобщи Стюърт по време на радиоинтервю.

„ Затова се и багра, че би трябвало да се отнасяме съществено към обстоятелството, че те съставляват сериозна заплаха за нас и за жал единственият метод за справяне с тях е, при съвсем всеки случай, да ги избиваме “, добави той.

Близо от половината 850 британци, за които се счита, че са се включили към екстремистите, към този момент са се завърнали в страната. Има боязън, че още повече ще ги последват, откакто терористичната организация загуби територията си в Ирак и в Сирия.

По-рано този месец английският министър на защитата Майкъл Фалън съобщи, че всеки който реши, да напусне Англия, с цел да се бие на страната на „ Ислямска страна “ се излага на гибелен риск.

„ Ако си британец в Ирак или Сирия и в случай че избереш да се биеш за „ Ислямска страна “, тогава си се направил законна цел и има риск да се окажеш от неверната страна на английските Кралски военновъздушни сили или на някоя американска ракета “, добави той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР