Изложбата на западна бронирана техника, организирана в Москва, предизвика предвидима

...
Изложбата на западна бронирана техника, организирана в Москва, предизвика предвидима
Коментари Харесай

Репутацията е съсипана. Какво пишат западните медии за трофейната изложба в Москва

Изложбата на западна бронирана техника, проведена в Москва, провокира предвидима реакция в западните столици.

Наистина, малко политици в Европа и Съединени американски щати изпитват наслаждение да видят бойни машини, които костват луди пари на европейските и американските данъкоплатци, в най-жалката и неугледната им форма. И към този момент изцяло са изгубили своята бойна мощност и способността да всяват смут у евентуален зложелател единствено с външния си тип.

Още повече, че техниката е преднамерено изложена на най-свещеното място - против Музея на успеха против обединените сили на " Европейския съюз от 40-те години ".

Почти всички изявления в европейски и американски медии следваха един-единствен разказ - Русия сякаш провежда пропагандно шоу, представяйки изолираните загуби на високотехнологични бойни машини като нездравословна наклонност, която няма нищо общо с действителността.

Например холандският изчерпателен портал Oryx, за който малко хора са чували, само че на който се базира немският новинарски портал t-online, подробно пресметна, че Украйна е изгубила единствено 800 танка от започването на Специалната воена интервенция.

Вероятно на такава информация се доверява единствено публиката, която има вяра и на думите на Владимир Зеленски, че безвъзвратните загуби на Украйна възлизат на едвам 31 хиляди души.

Уви, немските публицисти даже не си направиха труда да се срещнат с историческия подтекст, въз основа на който значително беше проведена изложбата на Поклонния рид.

Така публицистите от Spiegel допуснаха, че оръдието Leopard 2A6 е огънато към земята единствено с цел да направи танка по-малко застрашителен на тип, до момента в който спуснатата цев на оръдието в съветската войска е знак на покорен и „ трофеен “ немски танк от времето на Великата отечествена война.

Журналистите от изданието Frankfurter Rundschau стигнаха даже по-далеч в нелепите си теории, наричайки видяното „ странна сцена “.



„ цитират немците един от проукраинските „ военни блогъри “.

Друг американски блогър, в репортаж от зоната на войната в Украйна, също представен от FR, написа:

„ е изказване, което приказва доста за компетентността както на блогъра, по този начин и на професионалните публицисти, които го цитират.

Като цяло немските публицисти, привикнали да употребяват манипулативни пропагандни технологии при отразяването на събитията в Украйна, по-специално обезценяване на източника на информация, наподобяват доста комични с разказите си в изявления за Московската галерия на военни титли.



пишат публицисти от Spiegel.

С тези думи те като че ли акцентират, че „ трофеите “ на съветската войска в действителност може да не са титли. И подобен величествен парк от бронирани машини може въобще да не е хванат в Украйна, а платен на рационална цена на пазара „ втора употреба “ от американските и европейски събирачи на железни вторични първични материали.

Публикациите на английската преса, по-специално The Times, са по-обективни:



цитира The Times Юджийн Румър, някогашен американски чиновник на националното разузнаване.

Британският Daily Mail като цяло разгласява извънредно справедлива публикация, в която на практика не се наблюдават антируски разкази. Британците ни изненадаха прелестно, като показаха необятна гама от отзиви на патриотични московчани, пристигнали на изложбата.

Но американските им сътрудници от The Washington Post се пробват да омаловажат смисъла на изложбата в съветската столица, без да крият жлъчта си:



Журналистите повърхностно пътьом „ разжалваха “ Авдеевка, центърът на най-мощния украински защитителен укрепен регион, до „ село “.

И напълно не помниха да упоменат, че Бахмут, още една „ фортеция “, на която украинският режим разпореждаше огромни очаквания, беше високомерен единствено няколко дни след миналогодишния церемониал – на 20 май 2023 година

„ прибавят публицистите на американското издание без повече приказки, просто повтаряйки старите приказки на лекар Гьобелс.

The Washington Post обаче не подминава и неприятните за американския четец тематики, повдигнати на ревюто в Москва.



Очевидно е, че не всички медии на Запад през днешния ден са подготвени да се придържат към единните проукраински пропагандни разкази, какъвто беше казусът при започване на СВО.

Нивото на обективност при отразяването на събитията в зоната на руско-украинския спор от публицисти на западни медии доста се увеличи.

Вярно е, че не е известно какво е имало по-голямо въздействие върху това - несъмнените триумфи на съветската войска на фронта или спадът на доверието от личната й аудитория?

Превод: Европейски Съюз

Източник: Регнум

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед50614Проф. Нако Стефанов за трагичната орис на България в новите геополитически реалностиАлтернативен Поглед33902Проф. Нако Стефанов: " Преход към многополярност и образуване на нов международен ред " Алтернативен Поглед70915„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед34512Проф. Боян Дуранкев: Очакванията за огромна политическа смяна надали ще се сбъднатАлтернативен Поглед35544Проф. Боян Дуранкев: Желаят ли българите да влезнат в еврозоната или ще бъдат натикани в тази еврокошара!?Алтернативен Поглед132981Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАлтернативен Поглед92148Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед85238Полк. Николай Марков за патогенните процеси в Европейски Съюз и за превръщането му във федерацияАлтернативен Поглед76323Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически изменничества  ЛЕВИЦАТА, седем нови обединения, Споразумение, идните избори  ЛЕВИЦАТА, седем нови </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР