Според Боинг новата дата за изстрелването на кораба ще бъде

...
Според Боинг новата дата за изстрелването на кораба ще бъде
Коментари Харесай

Стресираща ситуация : Наука запали неочаквано двигателите си и наруши ориентацията на МКС, полетът на Старлайнър – отложен заради аномалията!

Според Боинг новата дата за изстрелването на кораба ще бъде оповестена по-нататък. 

НАСА твърди, че екипажът на МКС в никакъв случай не е бил в непосредствена заплаха. Но голям брой галактически експерти не са съгласни. “Наука прояви проблеми незабавно откакто доближи космоса ”, пише експертът и създател на уеб страницата НасаУоч Кийт Кауинг. “Наистина модулът имаше проблеми в течение на десетилетия, още до момента в който стоеше на Земята, като системите му една след друга трябваше да бъдат построявани отначало или променяни. Първоначално модулът се споделяше “ФГБ-2 ” – един от двата модула “ФГБ ”, за построяването на които НАСА заплати през 90-те. Този модул беше авариен и беше предназначен на работа единствено тъй като Русия реши, че не може да си разреши да построи по-комплесен лабораторен модул. Наука не можеше да употребява горивната си система, с цел да трансформира орбитата си, и по този начин трябваше да разчита на по-малките си двигателчета. Сега модулът е свързан с МКС и се допуска, че следва да е въздържан. Случайните запалвания на моторите му в неконтролируем порядък до степен, че станцията би трябвало да поправя тази интензивност, не е добър симптом на здрав галактически уред. И самият факт, че това се случи, когато в модула имаше екипаж, несъмнено се явява причина някои хора в НАСА и Роскосмос да са обезпокоени ”.

:

Уважаеми читатели,

През последните 10 дни, директно преди и скоро след изстрелването на модула “Наука ”, аз бях подложен на гневна рецензия от някои читатели. Когато съобщавах, че с този модул има съществени проблеми, бях (за кой ли път) упрекнат в користолюбие, а уеб сайтът ми бе оклеветен в разпространение на подправени вести (на англоезичен диалект “фейк нюз ”). Оказах се отговорен, тъй като не споделях буквално статусите на Роскосмос и шефа на организацията Дмитрий Рогозин, че всичко е наред (на съветски: Всё в порядке). Моята виновност се коренеше само в това, че не одобрих тези известия за чиста истина, защото голям брой други източници от ракетно – галактическия бранш на Русия споделяха за съществени проблеми с наземните връзки и двигателната система на “Наука ”. 

Преди броени часове стана ясно – въпреки всичко с “Наука ” има проблеми. Те станаха видни незабавно след скачването на модула с МКС. Това е особено послание към тези читатели, които не са съгласни с публицистичната политика на КОСМОС БГ. Като създател на уеб страницата аз се стремя да ви обезпечавам най-актуалната информация. Понякога това включва шерването на неприятни вести. Разбирам, че споделяйки неприятни вести (особено в случай че касаят обичана на някои от вас държава), аз не съм харесван. Но това, че не харесвате вестоносеца, не значи, че новините са подправени. 

В англоезичния свят неслучайно има израз: “Don’t shoot the messenger ”. Сетете се за какво тази мъдрост е толкоз настояща тъкмо сега… 

Междувременно аз се надявам, че най-лошото е към този момент зад тила ни и че през днешния ден, когато “Наука ” е свързан към МКС, космонавтите в съветския сегмент ще могат да отреагират съответно и бързо на всяка евентуална особеност. Силно имам вяра, че това е истина. Уверявам ви, че не ми е изключително прелестно да споделям неприятните вести, защото това не ми носи никакви позитиви – а единствено рецензия и ругатни. 

Поздрави,

Светослав

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР