Според бившият ни външен министър Надежда Нейнски с последните събития

...
Според бившият ни външен министър Надежда Нейнски с последните събития
Коментари Харесай

Цели се налагането на нов световен ред, според Нейнски

Според някогашният ни външен министър Надежда Нейнски с последните събития се цели налагането на нов международен ред. И то освен в Близкия изток.

„ Това, което виждаме през последните месеци и години, цели налагането на нов международен ред. Русия стартира една огромна война, която е най-голямата след края на Втората международна война. Индия прегърна национализма, а в Израел на власт пристигна най-консервативното държавно управление. И Китай става все по-агресивен към Тайван “, съобщи тя пред bTV.

Според Нейски има доста неща, за които Доналд Тръмп може да бъде нападнат, само че по негово време са се случили „ четири невиждани дипломатически пробива “ – със Судан, с Мароко, с ОАЕ и с Бахрейн.

„ Джо Байдън пък приготвяше съглашение, чиято орис все още не е известна, сред Саудитска Арабия и Израел “, уточни още Надежда Нейнски.

За нея всичко това е било част от процеса за нормализиране на връзките в Близкия изток.

„ Всичко това нямаше да се случи, в случай че имаше съответна и предварителна реакция на разузнаването, в случай че имаше информация. Защото едно такова нахлуване не може да се приготви за дни – то се готви със седмици. Това нахлуване очевидно е готвено доста от дълго време “, на мнение е Нейнски.

Тя е безапелационна, че доста огромни страни имат интерес от дестабилизацията на Близкия изток и налагането на многополярен свят.

„ По създание Русия има огромен интерес от това да се случи някаква друга паралелна действителност, да има нов международен спор. Защото това, което се случва в Израел, е чудовищно “, акцентира още тя.

Нейнски е безапелационна, че Израел би рискувал две неща, в случай че нахлуе в линията Газа

„ Ако Израел нахлуе с високо софтуерната си войска в един толкоз гъсто обитаем регион, ще има извънредно доста човешки жертви. Това ще се стовари имиджова освен върху Израел, а и върху Съединени американски щати. Второто, израелците се изтеглиха от Газа и едно ново навлизане ще породи още доста въпроси – какъв брой време ще останат те там, дали ще се изтеглят “, разясни още тя.

Надежда Нейнски разяснява още, че политическата неустойчивост в една страна, несъмнено основава условия за пробив в сигурността. Тя акцентира също по този начин, че разделянето в Израел по отношение на измененията в правосъдната система е основало едно огромно напрежение и това се смята за една от аргументите, заради което обстановката е била подценена.

„ Подпетяваше се военната мощност на „ Хамас “, даде се и опция на доста палестинци да работят в Израел. Тепърва считат, че ще се прави разбор. Това сега не е на дневен ред “, сподели още тя и добави, че международните сили ще поддържат Израел в тази обстановка.

„ Това няма да направи Русия, тъй като има интерес от отклонение на вниманието от войната в Украйна “, добави още Нейнски.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР