Според Белобрадова това, че Вежди изпълнява формалния критерий за най-възрастния

...
Според Белобрадова това, че Вежди изпълнява формалния критерий за най-възрастния
Коментари Харесай

Елисавета Белобрадова: Изборът на Вежди Рашидов няма как да е подкрепен от ДБ, заради миналото му

Според Белобрадова това, че Вежди извършва формалния аршин за „ най-възрастния депутат ”, не е задоволителен мотив, защото „ персоналните и професионални качества би трябвало да са на висотата на задачата. ”

 

Белобрадова показва, че предлагането на Демократична България за ротационен принцип на ръководителите е подходящо, защото 48-мото Народно събрание е мощно фрагментирано. Тя и съпартийците й дефинират този аршин като най-обективният, тъй като се ползва сполучливо в Европейския парламент. Предложението им не се одобри от болшинството политически сили.

 

Белобрадова дефинира като „ неплодородие ” десетте гласувания в границите на три дни, както и предлагането на повече от един път кандидатурите на Кристиян Вигенин и Йордан Цонев.

 

Демократична България е декларирала предпочитание да поеме отговорността за поста пред останалите водачи на председателския съвет. Предложението е било изрично отхвърлено от четирите партии (ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, „ Български напредък ”), избрали Вежди Рашидов.

 

Белобрадова показва, че са получили поддръжка само от Продължаваме промяната на председателския съвет и им благодари за нея.

 

Според Белобрадова не са издигнали своя обществена кандидатура да ръководител на Народно събрание, поради десетте безрезултатни гласувания. Аргуменътът й е, че тя и съпартийците й са желали да спестят загубата на време за жителите, защото от Демократична България са очаквали, че техният претендент на ръководител на Народно събрание няма да получи поддръжка.  

 

Белобрадова дефинира кандидатурата на Никола Минчев като чудесна. Според нея изборът на Рашидов има „ бездънен политически план и има възможност за поръчки за бъдещи процеси. ”

 

Все отново Белобрадова показва, че за нея най-лошият парламентаризъм е: неработещият и несъществуващият, тъй като е значимо да се отстоява борбата за парламентарната република.

 

Тази седмица президентът Румен Радев привиква съвещания с другите парламентарно показани партии за сформиране на държавно управление и връчване на първия мандат.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР