Спореазумението за отпадане на роуминга със страните от Западните Балкани

...
Спореазумението за отпадане на роуминга със страните от Западните Балкани
Коментари Харесай

Споразумението за роуминга със Западните Балкани ще бъде подписано до 17 май

Спореазумението за отпадане на роуминга със страните от Западните Балкани ще бъде подписано доникъде на май 2018 година Това сподели министърът на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова, представена от организация " Фокус ", по време на Българския стопански конгрес.

" Най-късно на 17 май ще приемем съглашение и пътна карта за всички страни от Западните Балкани ", сподели Павлова. Според нея жителите на района би трябвало да усетят какво значи европейска вероятност през нещо измеримо, а " най-лесно и осезаемо е тематиката " съгласуваност ". Преди дни министърът по осведомителните технологии Ивайло Московски изясни, че след подписването на споразуменията сред страните ще стартира да тече 6-месечен период, в който мобилните оператори ще би трябвало да понижат цените на диалозите в роуминг.

" Перспективата е дълготраен проект, само че би трябвало да бъде подсилен от съответни планове. Начертали сме шест категории ", сподели министърът и посочи, че измежду тях са транспортна сигурност, енергийна, просветителна и цифрова.

Като различен основен аспект тя уточни образованието. " Тук би трябвало да присъединим и Западните Балкани. Това ще създадем през програмата " Еразъм + ". Трябва доста ясно да разработим формата на този учебен формат ", сподели Павлова. По думите ѝ икономическите провокации постановат повече от всеки път незабавни промени в просветителната система, " да влагаме в продължаващото обучение, с цел да приспособяваме знанията както на младото потомство, по този начин и на по-възрастните жители, които би трябвало да са съответни на пазара на труда ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР