Споразумението между Булгаргаз и турската компания Боташ е за използване

...
Споразумението между Булгаргаз и турската компания Боташ е за използване
Коментари Харесай

Росен Христов: Спекулациите по договора с Турция са неверни

Споразумението сред " Булгаргаз " и турската компания " Боташ " е за потребление на инфраструктура, посредством която да бъде доставен полутечен природен газ, превозен посредством танкери по море. Това заяви служебният министър на енергетиката Росен Христов по време на изслушването му през днешния ден в парламентарната Комисия по енергетика в Народното събрание.

В началото на съвещанието на  Комисията по енергетика депутатът Делян Добрев от ПГ на ГЕРБ-СДС изиска изрично конкретизиране съглашението с турската компания " Боташ " за доставка газ ли е или за слотове на терминалите и за потенциал в тяхната мрежа. 

Христов обясни, че структурата на съглашението с " Боташ " е като на тези с Гърция, където България резервира терминали и
слотове в терминала Ревитуса. Има и запазен потенциал на строящия се терминал в Александруполис. По този метод България резервира потенциал и в инфраструктурата на Турция. Цените, предлагани от " Боташ ", са съперници и са сходни на сходни услуги в Гърция, уточни Росен Христов. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР