Спорът за съществуването на извънземен живот е стар колкото света

...
Спорът за съществуването на извънземен живот е стар колкото света
Коментари Харесай

Има ли извънземен живот на Венера

Спорът за съществуването на извънземен живот е остарял колкото света и едва ли учените скоро ще доближат до единомислещо мнение по него. Изследванията обаче не стопират и от време на време те стигат до много забавни резултати.
 Извънземните, астрономите и откриха ли живот отвън Слънчевата система
Има ли извънземни

Резултатите от най-мащабното търсене на извънземни цивилизации

Преди дни интернационален екип, управителен от Джейн Грийвс от Университета в Кардиф, излезе с новината, че може би са разкрили следи от извънземен живот на Венера.

На повърхността на планетата е открит фосфин - необичаен и токсичен газ. Неговото съществуване не може да се изясни по никакъв различен метод, с изключение на с възможното наличие на някакви форми на живот.
 Снимка 496198

На Земята фосфинът е най-често артикул на индустриални процеси, само че се основава и от анаеробни микроорганизми, като бактерии и микроби. Затова и догатката на откривателите е, че те може да обитават и Венера и да създават този газ, определян като " биоподпис " , предава.

Повърхността на Венера е с доста висока температура и с висока киселинност, което я прави доста сложна за живеене. В по-горните пластове обаче изискванията са малко по-поносими и точно там се счита, че е може да се откри фосфинът.
 NASA, новите фотоси на Марс и какво разбираме от тях
Марс от близко в невиждани до момента фрагменти

Червената планета от друга вероятност

Тъй като облаците над повърхността са с висока киселинност, те биха отстранили газа, в случай че няма някакъв деен негов източник. А за подобен може да се считат точно анаеробните организми , които вероятно населяват Венера. Все отново, съществува и разновидността дали отровният газ да бъде артикул от химичен или геоложки развой, който към момента е неразбираем.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР