Спонсори от трети страни няма да могат да публикуват политически

...
Спонсори от трети страни няма да могат да публикуват политически
Коментари Харесай

Спонсори от трети страни няма да могат да публикуват политически реклами в ЕС 3 месеца преди избори

Спонсори от трети страни няма да могат да разгласяват политически реклами в Европейски Съюз три месеца преди провеждането на избори или референдум в страна членка.

Това планува краткотрайното съглашение, реализирано нощес сред испанското председателство на Съвета на Европейски Съюз и Европейския парламент.

Политическите реклами ще би трябвало да бъдат ясно обозначени. Така ще бъде по-лесно на жителите, управляващите и публицистите да получат информация кой финансира рекламите, къде са основани, какъв брой е платено за тях и източниците на финансирането им.

Изискването за тримесечната възбрана преди избори бе вкарано по гледище на евродепутатите, акцентират от Европарламента. Пак по тяхно искане след влизането на регламента в действие Европейската комисия ще сътвори публично налично вместилище, което ще съдържа всички политически реклами онлайн и свързаната с тях информация.

Данните ще се съхраняват в продължение на 7 години.

Ще бъде неразрешено потреблението на характерни персонални данни като разкриването на етническа или расова принадлежност и на политически възгледи.

Източник: БНР
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР