Спомняме си как като ученички бързо шмугвахме превръзка в джоба

...
Спомняме си как като ученички бързо шмугвахме превръзка в джоба
Коментари Харесай

Как да облекчим менструалните спазми, когато сме на работното място

Спомняме си по какъв начин като ученички бързо шмугвахме превръзка в джоба или под блузата си, с цел да не схванат останалите повода да отидем до тоалетна. За благополучие, през 2021 година диалозите за менструалния цикъл и неговите признаци са много по-открити и допустими.
В професионална конюнктура обаче към момента имаме спирачки да се оправдаем пред шефа си, че имаме конвулсии заради въпросната причина, нищо че те могат напълно да трансформират деня ни.
Тази болежка се дължи на хормони, наречени простагландини, които се освобождават в тялото към времето на менструация. „ Тези хормони предизвикват контракции на матката и са свързани с болежка и инфектиране “, изяснява гинекологът доктор Кели Коупланд за уеб страницата HelloGiggles.com.
Вместо да се примирявате с неприятна болежка през целия работен ден, ето няколко съвета за това по какъв начин да намалите болката от конвулсии на работното място и да бъдете по-продуктивни.

Планирайте работния си график към менструацията, в случай че е допустимо
Вместо да се чувствате по този начин, като че ли цикълът държи надзор над вас, по-добре да обърнете наклонността. Наблюдавайте се, с цел да установите по кое време изпитвате болежка, и планирайте подобаващи действия за съответните дни. Така да вземем за пример можете в най-неприятните дни да си починете малко или да заложите в графика си задания с по-ниска степен на натоварване, поучава Ан Робъртс от Flo – мобилно приложение за следене на месечния цикъл. За задачата обаче е належащо да разпознавате четирите стадия на този интервал.

Фоликуларен етап
Първият е фоликуларният етап, за който Робъртс споделя, че е моментът да бъдете най-продуктивни по време на менструалния цикъл. Тогава равнищата на прогестероновия хормон са ниски, а това има седативен резултат върху тялото. Липсата на прогестерон може да ви накара да се почувствате повече сила за извършване на задълбочени задания.

Овулаторна фаза и лутеална фаза
Ред е на етапа на овулация, последвана от лутеалната фаза - миг, в който стартират признаците на предменструален синдром поради увеличение на прогестерона. Тези съмнения на хормоните може да ви създадат по-интровертни и замислени, което прави този стадий подобаващ за осъществяване на задания, насочени към елементи.

Менструация
Последният стадий е менструацията, когато множеството от нас изпитват конвулсии. През това време забавете темпото и се вслушайте тялото си. „ След като разберете по кое време е бил последният ви цикъл или в какъв стадий от него се намирате сега, можете да оптимизирате работата си и да планирате плановете си въз основа на всяка фаза на цикъла “, споделя Робъртс.

Не забравяйте хидратацията
Приемът на вода по време на на менструация е метод за битка с мъчителните конвулсии. „ Хидратацията предотвратява свиването на мускули в тялото (включително матката) “, споделя доктор Копланд. „ В допълнение към това, постоянното придвижване оказва помощ на червата за отбягване на спомагателен дискомфорт в долната част на корема в този интервал от месеца. “ Робъртс предлага да пием най-малко девет до 10 чаши вода по време на менструация.

Вземете си здравословен обяд
Добре уравновесеният обяд, съдържащ противовъзпалителни храни като сьомга, листни зеленчуци и куркума, може да помогне за понижаване на болката, изяснява доктор Коупланд. Тя предлага да стоим надалеч от рафинирани въглехидрати (сладкиши, бял самун или тестени изделия) и храни с високо наличие на мазнини (пържени храни, алено месо, наситени мазнини), тъй като това може да усили възпалението и болката. „ Тези храни могат да влошат подуването на корема или да причинят спомагателен дискомфорт от стомашно-чревни разстройства ", споделя тя.

Раздвижете се
Когато изпитвате конвулсии, надали ви е до интензивно придвижване, само че упражненията в действителност могат да оказват помощ за облекчение на болката. „ Когато упражнявате, тялото ви отделя ендорфини, за които е известно, че играят огромна роля в оправянето с болката “, споделя Робъртс. Според доктор Коупланд ендорфините оказват помощ да бъдат блокирани сигналите за болежка от разнообразни места в тялото. „ На второ място, това оказва помощ за увеличение на притока на кръв, което може да облекчи мускулното напрежение даже тук-там като матката. “
Затова в случай че е допустимо, направете си отмора с бърза разходка из офиса, с цел да подобрите кръвообращението си. Опитайте да се разтегнете в тоалетната, а в случай че сте по-амбициозни, използвайте обедната отмора за джогинг.

Вземете си почивен ден
80% от случаите на менструация са мъчителни, споделя Робъртс. Затова е изцяло обикновено да се следи понижена работливост поради признаци, свързани с менструалния цикъл, изключително в случай че имате ендометриоза – разстройство, причиняващо извънредно мъчителен цикъл. Ако спазмите утежняват работоспособността ви, вземете си почивен ден при опция - това не е нещо по-различно от болничен! „ Менструацията не е нещо, от което да се срамим, само че е изцяло разбираемо за какво може да предпочетете да го запазите за себе си, тъй че просто уведомете своя началник, че ще употребявате болничен “, споделя Робъртс.

Използвайте термоподложка
Топлината от сходни устройства оказва помощ да се усили притокът на кръв към матката, което може да способства за разпределяне на мускулите и да понижи производството на млечна киселина, която провокира конвулсии, споделя доктор Коупленд. Ако не желаете да си носите такава в офиса, на пазара може да потърсите по-дискретни варианти като лепенки със същия резултат, които се закрепват за бельото.

Вземете обезболяващо средство
Ако всичко останало не е вид за вас, противовъзпалителните медикаменти като ибупрофен или напроксен оказват помощ, блокирайки образуването на простагландини, които предизвикват крампи, изяснява доктор Коупленд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР