Спомням си как в един априлски ден през далечната 1982-а

...
Спомням си как в един априлски ден през далечната 1982-а
Коментари Харесай

Великите любовни истории: Жан-Пол Белмондо – шестте любими жени в живота на най-красивия грозник във френското кино

Спомням си по какъв начин в един априлски ден през далечната 1982-а или 83-а година седях на колената на майка ми, с цел да виждам по-добре, в претъпкания кино-салон и с неспокойствие чаках да свърши скучния кино обзор, в който гласът зад кадър възхваляваше азотноторовия цех “Сталин ” в Димитровград за преизпълнената петилетка. Три дни авансово майка беше купила билети за “Професионалистът ” – новия филм с Белмондо. По това време повече си падах по Ален Делон, доста ясно, а и имах повече негови фотоси, купени от стрелбището. Обаче след прожекцията тотално се захласнах по френския скришен сътрудник с готиното кожено яке и обезоръжаваща усмивка. А и какъв брой беше самоуверен единствено!…

Сега, когато Жан-Пол или Бебѐл, както го назоваха, към този момент се отдръпна в небесното царство да преследва неприятните и да смъква мадами с благ крила, си спомняме с обич и горест за всичките незабравими филмове моменти, които сме изживели дружно с него през годините на дейната му актьорска кариера. А около тях би било любопитно, мисля си аз, да надникнем и зад вратата на интимния му живот. Животът на един безвъзвратен чаровник, бонвиван и любим на дамите.

Има един виц за Белмондо, който е не по-малко прочут във френските актьорски среди и от самия него. Когато през 1952 година 19-годишен се записва да учи трагично изкуство в Парижката Консерватория, преподавателят му Пиер Дюкс, прочут сценичен режисьор и артист, му декларира със сурова решителност в гласа: “С тая твоя крива глава би било необикновено, в случай че и една жена успееш да излъжеш през живота си. ” Дюкс обаче се оказва неприятен оракул, тъй като единствено след няколко години в леглото на грозника със сплескания боксьорски нос и огромни уши от предградието Ньой сюр Сен ще се прескачат коя от коя по-големи хубавици. И всяка от тях ще желае още и още от буйните му обятия.

Всеки има своята първа обич. За някои тя си остава най-голяма и единствена, за други, като нашия Жан-Пол, тя е просто въведения към други най-големи и единствени любови.

Първото момиче, в което се влюбва до лудост, се споделя Елоди и е професионална танцьорка, която кърши снага всяка вечер из таверните на Сен Жермен дьо Пре. Запознават се по време на една зимна почивка в Швейцария. Женят се през 1959 година, откакто към този момент имат едно дете – Патрисия, родена предната година. На двойката се раждат още две деца – Флоранса и Пол. Запитван от публицисти по какъв начин Елоди понася да го гледа в горещи любовни подиуми с толкоз красиви дами на екрана, Бебѐл дава отговор по този начин: “Че тя да не е по-малко красива!

Е, несъмнено, че се мръщи понякога, само че в случай че не беше най-малко малко ревностна, това щеше да ме обезпокои и да ме накара да си мисля, че не ме обича. ”

Колкото и да го обича Елоди обаче, тя не е в положение да го задържи до себе си, тъй като през 65-а на до неотдавна безоплачния фамилен небосвод се появява Урсула Андерс. А кой може да устои на сексапила на момичето на Джеймс Бонд! Не и Жан-Пол. Tолкова e вдлъбнат по швейцарската русокоска, че въобще не е в положение да бъде предпазлив и скоро пресата изважда на бял свят връзката им.  Нещата стремително вървят към бракоразвод. “Никога няма да изоставя децата си, ” твърди в свое опрощение артистът пред медиите. “Готов съм да осигуря финансовото бъдеще на фамилията си, само че без любовта на Урсула, не бих могъл да работя и въобще да живея. “

Разводът става факт през 1968 година

През 1994 година най-голямата им щерка, Патрисия, умира в пожар.

Мъдрите хора са споделили: Внимавай какво си пожелаваш, тъй като може да се сбъдне. Бебѐл си пожелава момичето на Бонд и о, какъв шанс! желанието му се сбъдва. Успява да завоюва сърцето на Андерс най-много с луксозното си възприятие за комизъм, тъй като коя жена не желае до себе си мъж, който я разсмива! Връзката им продължава седем години. Години, изпълнени със пристрастености от всевъзможен темперамент, които толкоз са липсвали на Белмондо по време на спокойния, спретнат брак с Елоди. Невинаги обаче протичащото се сред любовниците се движи в позитивния набор на страстомера. Белмондо разказва Урсула като тигрица – прекомерно красива, само че и прекомерно ревностна.

В автобиографичната си книга от 2016 година “Милиони животи са по-добре от единствено един ” артистът споделя една преживелица, в която Урсула демонстрира пословично избухливия си темперамент. “Урсула имаше навика да заключва външната врата, когато се запия на открито. Една вечер се прибирам много късно и естествено отново не мога да си вляза у дома. Решавам да взема стълбата и да се прекача през прозореца. Тъкмо да почукам на стъклото и прозорецът се отваря с тропот. Урсула ми се разкрещява: “Не те ли е позор, бе! ” и по-късно бутна стълбата, както съм на нея. ”

За режисьора Лукино Висконти тя е “най-красивата жена във Вселената. ” За Бебѐл тя е най-достойната партньорка – и на екрана, и в живота. Заедно са осем години и макар че се разделят през 1980-а, Белмондо не крие, че в никакъв случай не е преставал да мисли за огромната си италианска обич. За Лаура. Влюбват се от пръв взор по време на фотосите на комедията Les Mariés de l’an Deux (1971). Заради увлечението си по френския си сътрудник Лаура напуща брачна половинка си и се мести в Париж, с цел да заживее с обичания си и трите му деца.            

Връзката им не е слънчев ден на плажа, само че кой да допуска, че откакто поставят край през 1981-а, животът на надарената и красива италианска актриса ще се развие по подобен драматичен метод! През 91-а Антонели е наказана за владеене и търговия на опиати и прекарва девет години в пандиза. В следствие е оправдана от италианския апелационен съд, който задължава Министерството на правораздаването да я възмезди със 108 хиляди евро. Но уви, животът, душата и тялото на актрисата са разрушени на дребни късчета. Тя се затваря от външния свят в дома си в Ладисполи и съвсем никой към този момент не я зърва до гибелта й от инфаркт през 2005 година

Връзката на Белмондо с бразилската певица в продължение на шест години през 80-те е доказателство за това, че мъжете рядко изневеряват на своя вид жена. Също като Урсула Андерс и Сото Майор е колкото буйна, толкоз и луда за връзване, единствено че на квадрат. Ето по какъв начин я разказва самият Жан-Пол: “Жена с толкоз ревностен темперамент, че гранични с екстравагантността. Отдавам темперамента й най-много на нравите в Латинска Америка, където дамите следят мъжете си с вниманието на диспечер на въздушното придвижване. ”

Карлос и Бебѐл се разделят дискретно през 1987-а, но… единствено с цел да се съберат още веднъж през март 2020-а.

80-те несъмнено са бурно десетилетие за любовния живот на Белмондо, тъй като две години откакто късат със Сото Майор, той стартира връзка с бъдещата си някогашна втора брачна половинка – фотомодела Нати. Сключват брак чак през 2002 година поради обещанието на Белмондо, че, в случай че прескочи трапа след масирания мозъчен кръвоизлив, който е получил предната година  по време на отмора в Корсика, ще се ожени за Нати. Кръвоизливът не го убива, само че сковава дясната половина на тялото му и той губи говора си. Белмондо обаче потвърждава, че е мощен и волеви мъж освен на екрана. С доста старания съумява да се възвърне от инсулта и шест години по-късно още веднъж е на снимачната площадка. Междувременно фамилията им се е нараснало с още един член. През 2005 година се ражда четвъртото му дете – Стела. Въпреки че с Нати се развеждат през 2008 година, Белмондо резервира най-нежното парченце от сърцето си за нея и Стела: “Тя ми направи най-големия подарък, който един мъж може да получи от една жена – нашата дребна Стела. А и в никакъв случай няма да престана да й бъда признателен за непрекъснатите й грижи след инсулта. ”

Последното завладяване на Бебѐл е с 42 години по-младата Барбара – елитна компаньонка и някогашен модел на Playboy. Мотивите на знойната брюнетка да стартира тази връзка обаче не се оказват по никакъв начин чисти. През 2009 година прокуратурата в Брюж стартира следствие на два съмнителни превода на сметката на компаниите на някогашния брачен партньор на Гандолфи в Дубай. Тя и Белмондо са привикани да дадат показания пред белгийските и френските управляващи във връзка със заем от 200 хиляди евро, които артистът дал на любовницата си.

През идната година прокуратурата излиза с публични обвинявания към плеймейтката за изнудване, финансова машинация и пране на пари. Въпреки че на всички към този момент е от ясно по-ясно, че хубавицата е злоупотребявала с интимната си връзка с Белмондо, той продължава да я пази безусловно. Дори откакто обират БЕЗ щурм дома му и полицията подозира, че зад обира стои Барбара, тъй като тя единствена има ключ за жилището! В последна сметка двамата се разделят през 2012 година Пет години по-късно Гандолфи е приета за отговорна и наказана на 9 месеца условно, както и да заплати санкция от 5 500 евро.

В зенита на живота си Белмондо преоткрива любовта с някогашната си другарка отпреди четири десетилетия – Карлос Сото Майор. През август предходната година именитият артист разгласява малко видео в Инстаграм профила си, на което той  и 59-годишната бразилка седят, интимно притиснати един до различен, в кафене навън. Текстът към поста е повече от сладкодумен: “La vie est belle. ” След многочислените здравословни проблеми напоследък феновете му не могат да се нарадват, че го виждат в такава форма и освен това още веднъж в компанията на обичана жена.  Коментарите са повече от въодушевяващи и всички пожелават благополучие и дългоденствие на двойката.

Година по-късно Франция скърби поради гибелта на “свещеното страшилище ” на френското кино. Но Карлос Сото Майор е по-тъжна от всички. Защото за повторно път през живота си е изгубила обичания мъж. Този път обаче е вечно.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР